Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Wagyu betekent letterlijk Japanse koe. Deze term alleen al is dubieus. Ze vermelden niet welk koeienras. Bij een goede kwaliteit vlees zijn ze trots op het type koe en wordt dit wel vermeld op de website.
Daarnaast denken veel mensen gelijk aan mooi dooraderde steak, het liefste de beste A5 kwaliteit. Maar ook Wagyu heeft vlees van veel mindere kwaliteit. De associatie is alleen met een mooie dooraderde steak en dat weet AH.
Tot slot is het een hamburger en geen steak. Het vlees bestaat dus niet uit één stuk. Net als dat een frikandel gemaakt wordt van geschraapte stukken restvlees, kun je natuurlijk ook van een Wagyu koe restvlees gebruiken om een hamburger te maken.
Als het echt van een goede vleeskoe komt proef je wel verschil, zeker als je je gehakt zelf draait. In NL in de supermarkt zie je zelden rundergehakt met een vetgehalte boven de 19%, dat is wat aan de krappe kant. Er is zeker ook verschil uit welk deel van de koe het vlees komt.
Zelf eens gehakt voor hamburgers gemaakt met een grainfed picanha, hoe decadent dat ook klinkt het was erg lekker.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.