Ik nam vroeger altijd van die grote potten uit de makro mee van metro. Maarja makro is er niet meer in België. Mijn moeder neemt van die potten uit de colruyt. Nu voor tijm, basilicum en oregano proef ik bijvoorbeeld geen verschil. het paprikapoeder vind ik dat er smaakverschil opzit, het ene is precies wat zoeter dan het andere.
Of er daadwerkelijk verschil is tussen merkkruiden weet ik niet, het kan zijn dat kruiden misschien ook een ranking krijgen ofzo zoals bijvoorbeeld wij witloof, 1ste categorie, 2de categorie. Maar lijkt me sterk zeker omdat het om zo een grote hoeveelheden gaat. hier in de buurt is een sauzenfabriek en een vriend van mij werkte daar. Het verschil tussen bearnaise saus van devos lemmens en een alombekende discounter is 200liter saus 250 gram kruid extra en 1 liter extra wijn. Dat maakt uiteraard een verschil in prijs. Maar er zijn ook genoeg sauzen die identiek zijn, alleen de verpakking is verschillend.
Samengestelde kruiden dat is totaal wat anders, dat is per merk verschillend, daar zit misschien meer in van x of y wat de smaak (licht) anders maakt.
Voor single kruiden neem ik gewoon van die grote potten. Maar voor samengestede is dat sterk verschillend. heb hier zo een paar dingen van carrefour staan (provencaalse kruiden) en dat is echt wel niet slecht. Op mijn spaghetti,wil in dan van santa maria die spaghettikruiden extra. Dat is gewoon echt proberen. Maar een klein potje van 10euro nee dat hoeft echt niet voor mij.
En dan is er nog voor veel dingen suiker en zoutgehalte. Hier gebruiken we zout in het water van de pasta als ik het al niet vergeet en een snuifje in het pizzadeeg. Als ik soep eet wil ik er misschien nog wel eens selderijzout in doen (doet me altijd denken aan de soep eten bij de omas omdat dit altijd op tafel stond). En misschien Op tomaten nog wat selderijzout. En heel zoete dingen hoeven dus echt niet voor mij. Maarja das eigen mening en smaak. Samengestelde dingen kan je alleen proberen. Zelf ben ik nog niet echt dingen tegengekomen waarvan ik zei: dit is niet te eten. Alleen geen kaneel voor mij, dat moet ik echt niet hebben.
Rozemarijn, tijm staat hier gewoon in de tuin. Alleen de rozemarijdn als het vriest of gaat vriezen is niet vers. In de zomer is het altijd verse tijm, basilicum, oregano. En in de keuken heb ik zo een click and grow staan zodat we in de winter ook altijd wel basilicum hebben. We eten met gemak 2x in de week pasta en regelmatig zelf pizza maken, dusja dikwijls komen we daar nog niet mee toe en nig een pot van de supermark.