BasBQ
Beef en Steak

Vrienden BBQ

 
 

Dix0r

Vuurmaker
Berichten
72
Het BBQ virus is behoorlijk toegeslagen sinds de OTP57 in de tuin staat, mede ook door al het heerlijks wat ik hier voorbij zie komen. Daarom maar eens besloten wat vrienden (6) uit te nodigen in het weekend, zodat we met een goede bodem 's avonds op stap konden.

De dag ervoor gestart met de voorbereidingen;

1,5KG varkenshaas kortgemaakt voor de sate.
20130606_220910_zpsd64717f1.jpg


Eerder geposte Java sateh marinade gemaakt en vervolgens in de ziplock voor een uurtje of 24

20130606_221541_zpsdbdc522d.jpg


Chickenwings voorzien van de basic noskos rub

20130606_230810_zps45aa831b.jpg


En ten slotte, om de volgende dag de Q alvast warm te draaien: babyback ribs!

20130607_065031_zps9f65a1a7.jpg


Membraam verwijderd, even afgespoeld en drooggedept. Deze vervolgens ook in de rub gezet (mix van kruiden: pezo, suiker, paprika, cayenne, knoflook, uien)

Klaar voor een nachtje in de koelkast:
20130607_071716_zpsf317cd10.jpg


De volgende dag de ribs rond half 3 op de Q. Besloten om een 1,75-2-1 methode te hanteren
20130607_143340_zpscbd65923.jpg


Beetje rookhout erbij voor de buren :-o

20130607_152831_zpsf6f0d08f.jpg


Na 1.75 uur de ribs in folie gepakt met appelsap
20130607_162344_zpsc398867b.jpg


Temperatuur tijdens de ribs sessie mooi tussen de 100/120 graden kunnen houden, beetje klooien met de onderste schuif. De bovenste soms ook maar een kwart open. Setup werkt dus prima om binnenkort PP te proberen ;)
20130607_172851_zpse8325385.jpg


Na de 2 uur in de folie de ribs afgelakt met een glaze van maple, ketchup, worchester, wijnazijn, basterdsuiker en wat aanvullende kruiden.

Resultaat:
20130607_194115_zpsb4b2ad7a.jpg


Van de resterende BBQ sessie enkel nog deze foto, hierna geen pics meer gemaakt.

20130608_175721_zps83d38497.jpg


Opmerkingen waren tijdens en na de Q uiterst positief, al direct verzocht om een volgende BBQ te organiseren :D
 
Ribben zier er goed uit smaakt wel voor het stappen 8) en erna nog beter denk ik. ;D
 
dat ziet er heerlijk en prachtig uit, jullie hadden een goede bodem voordat jullie gingen stappen
 
Ziet er als een geslaagd maaltje uit! Wat was de reden om 1,75-2-1 te doen ipv 3-2-1? En hoe heeft dat uitgepakt?
 
Jij zal inderdaad nog wel vaker gevraaagd worden om de barbecue aan te steken!
 
Dominique zei:
Ziet er als een geslaagd maaltje uit! Wat was de reden om 1,75-2-1 te doen ipv 3-2-1? En hoe heeft dat uitgepakt?

Hier en daar begrepen dat bij babybackribs 3-2-1 teveel van het goede is (beter toepasbaar bij de grotere ribs uit de USA). Daarom ribs korter op de grill gehad voor de 1e ronde. Daarnaast begreep ik dat folie met name zorgt voor de malsheid (het van het bot vallen van de ribs). Was ook wel merkbaar toen ik ze uit de aluminium folie pakte... Ik betwijfel of ze de laatste ronde ook daadwerkelijk 1 uur op de Q gestaan hebben, kan zijn dat dit een kwartiertje korter is geweest. Resultaat was iig top :)
 
Jij zorgt goed voor je vrienden! ;)
 
Geslaagde sessie, mooie borden!

3-2-1 vind ik persoonlijk ook te lang, de bite is er dan vaak af, hebben afgelopen vrijdag 1-1-1 gedaan met de grotere ribs (workshop Harry havinga). Waren sappig en mals genoeg. Ingepakt met vloeibare boter, veel rietsuiker, beetje appelsap en handje rub.
 
Ziet er lekker uit. Hier liggen momenteel spareribs op de smoker volgens de 3, 2, 1 methode.
 
Dix0r zei:
Dominique zei:
Ziet er als een geslaagd maaltje uit! Wat was de reden om 1,75-2-1 te doen ipv 3-2-1? En hoe heeft dat uitgepakt?

Hier en daar begrepen dat bij babybackribs 3-2-1 teveel van het goede is (beter toepasbaar bij de grotere ribs uit de USA). Daarom ribs korter op de grill gehad voor de 1e ronde. Daarnaast begreep ik dat folie met name zorgt voor de malsheid (het van het bot vallen van de ribs). Was ook wel merkbaar toen ik ze uit de aluminium folie pakte... Ik betwijfel of ze de laatste ronde ook daadwerkelijk 1 uur op de Q gestaan hebben, kan zijn dat dit een kwartiertje korter is geweest. Resultaat was iig top :)
Duidelijk verhaal, dank je wel!
 
Jouw vrienden hebben geboft ;)
 
goed gedaan, kijk maar uit dat je er niet teveel "vrienden" bij gaat krijgen  ;D
 
structor zei:
Mooi werk, maar wat hadden jullie na het stappen

Waarschijnlijk een kater ;D
 
ziet er goed uit allemaal :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan