BasBQ
Beef en Steak

Vraagje primo gebruikers

Wally

Kooltjesharker
Berichten
101
Ik heb zins vorige een primo gekocht maar na een weekje knallen
Loop ik tegen het volgende probleem aan
Als ik low en slow wilt doen krijg ik hem niet lager dan 140 Gr.
Heb er ook de reflector stenen bij ,maar die op een geven moment zo heet dat het gewoon verbrand
Ja een dat is niet bedoeling haha
 
Ik heb geen probleem om de temperatuur laag te houden, sluit je deksel wel helemaal goed af?

Mijn ervaring is wel dat als je de temperatuur te hoog laat oplopen het heel lang duurt voordat alles weer een beetje afgekoeld is, dus ook niet te veel houtskool aansteken als je low en slow wilt.
 
Maar als je hem rond de 110 graden wilt hebben  bij
Hoeveel graden ga je hem dan hem knijpen
En hou kan je testen dat die goed sluit
Moet er wel bij zeggen als ik alles sluit gaat die wel helemaal uit
 
Wally zei:
Maar als je hem rond de 110 graden wilt hebben  bij
Hoeveel graden ga je hem dan hem knijpen
Ik begin al te knijpen vanaf het begin, dus niet eerst vol open totdat je op 100 graden zit en dan pas terug regelen want dat schiet enorm door. Laten opwarmen met een half open schuif en als je dan op zo'n 90 graden zit de schuif op een kwart. Ook de "top vent" niet vol open laten staan, boven en onder moeten ongeveer evenveel open staan.

Wally zei:
En hou kan je testen dat die goed sluit
Moet er wel bij zeggen als ik alles sluit gaat die wel helemaal uit
Dan lijkt me de deksel goed te sluiten.
 
Ja denk dat ik daar de fout mee in gaat
Lied hem eest tot 100 graden oplopen en dan knijpen
Kijk weer wat geleerd
En nog een vraagje als je pizza maakt doe je dat ook met die reflector stenen?????
 
Geen idee, ik maak nooit pizza's op de Primo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan