Hi BBQ-liefhebbers,
Ik heb een vraagje. Ik denk dat dit namelijk beter kan
Wanneer ik mijn kamado (bastard) aansteek doe ik het als volgt:
- nieuwe volle kolenmand
- 3 aanmaak wokkels
- schuif en deksel helemaal open voor 15 min (op stopwatch)
- vervolgens de klep dicht en schoorsteen open (om de dome goed te verwarmen (ongeveer 10min)
- als ik op ongeveer de gewenste temperatuur (laten we zeggen 150) en de hitteschilden en het vlees erop leg zakt de temperatuur stevig (zeker 20 graden vanwege de koude elementen)
Nu komt mijn vraag:
- zal ik volgende keer de bbq tot 170 opgstoken zodat ik het warmteverlies opvang?
- of toch meer tijd nemen met de kamado + hitte schilden eerst op de gewenste temperatuur zitten voordat ik het vlees erop leg?
Hebben jullie sowieso tips voor de manier van opwarmen?
Veel vragen, hoop dat jullie mij kunnen helpen
Alvast bedankt!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb een vraagje. Ik denk dat dit namelijk beter kan
Wanneer ik mijn kamado (bastard) aansteek doe ik het als volgt:
- nieuwe volle kolenmand
- 3 aanmaak wokkels
- schuif en deksel helemaal open voor 15 min (op stopwatch)
- vervolgens de klep dicht en schoorsteen open (om de dome goed te verwarmen (ongeveer 10min)
- als ik op ongeveer de gewenste temperatuur (laten we zeggen 150) en de hitteschilden en het vlees erop leg zakt de temperatuur stevig (zeker 20 graden vanwege de koude elementen)
Nu komt mijn vraag:
- zal ik volgende keer de bbq tot 170 opgstoken zodat ik het warmteverlies opvang?
- of toch meer tijd nemen met de kamado + hitte schilden eerst op de gewenste temperatuur zitten voordat ik het vlees erop leg?
Hebben jullie sowieso tips voor de manier van opwarmen?
Veel vragen, hoop dat jullie mij kunnen helpen
Alvast bedankt!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk