- Berichten
- 17
Hallo allemaal,
Ik wil voor het eerst een pulled pork gaan maken op mijn weber master touch premium. Nu ben ik druk aan het zoeken hoe ik me vuur een lange tijd laag kan houden.
Op mijn weber zit een kolenring met diffuser plate en ik vroeg me af hoe andere hier mee omgaan.
Weber raadt aan om eerst de bbq op te warmen met diffuser plate, ik vraag me dan af hoe ga je het rookhout erbij doen?
Daarbij past het rookhout vaak niet onder de diffuser plate.
Wat ik momenteel van plan ben voor de pulled pork is het volgende:
1. (kokos)briketten in de kolen ring plaatsen(1 laag) en het midden vrij houden. weber raadt 50 kolen aan, ik ga er 40 plaatsen en 10 in de starter.
2. Starter aansteken, de kolen daarna in het midden van de kolen deponeren.
3. bbq proberen in te stellen op 120 graden.
4. 3 stuks rookhout plaatsen, 1 stuk tegen het vuur en 2 stuks er wat verder vandaan.
5. diffuser plate en grilrek plaatsen
6. bbq laten voorverwarmen tot hij weer op 120 graden is(op basis van thermometer op het rek).
7. procureur plaatsen en hopen op het beste?
Ik hoor graag of iemand hier nog op en aanmerkingen op heeft. Wat ik ook graag zou willen weten is wat ik het beste kan doen als me kooltjes na 2 uur op blijken te zijn.
Groet,
Bas
Ik wil voor het eerst een pulled pork gaan maken op mijn weber master touch premium. Nu ben ik druk aan het zoeken hoe ik me vuur een lange tijd laag kan houden.
Op mijn weber zit een kolenring met diffuser plate en ik vroeg me af hoe andere hier mee omgaan.
Weber raadt aan om eerst de bbq op te warmen met diffuser plate, ik vraag me dan af hoe ga je het rookhout erbij doen?
Daarbij past het rookhout vaak niet onder de diffuser plate.
Wat ik momenteel van plan ben voor de pulled pork is het volgende:
1. (kokos)briketten in de kolen ring plaatsen(1 laag) en het midden vrij houden. weber raadt 50 kolen aan, ik ga er 40 plaatsen en 10 in de starter.
2. Starter aansteken, de kolen daarna in het midden van de kolen deponeren.
3. bbq proberen in te stellen op 120 graden.
4. 3 stuks rookhout plaatsen, 1 stuk tegen het vuur en 2 stuks er wat verder vandaan.
5. diffuser plate en grilrek plaatsen
6. bbq laten voorverwarmen tot hij weer op 120 graden is(op basis van thermometer op het rek).
7. procureur plaatsen en hopen op het beste?
Ik hoor graag of iemand hier nog op en aanmerkingen op heeft. Wat ik ook graag zou willen weten is wat ik het beste kan doen als me kooltjes na 2 uur op blijken te zijn.
Groet,
Bas