BasBQ
Beef en Steak

Vraag over een recept

 
 

Danny77

Gerijpt
Berichten
2.567
Hallo allemaal.
Ik ben van de zomer in Napa valley geweest en nou hebben we daar gegeten bij de Bouny Hunter, een geweldig BBQ restaurant met overheerlijke pulled pork ribs en Brisk.
Nou heb ik van hun het recept gekregen voor de rub voor de pulled pork en St louis ribs.
Nou las ik net dat de rub voor de pulled pork een maand moet staan weet iemand wat de rede hiervan is en of het de smaak erg zal be?nvloeden als je de rub direct gebruikt.
Ik wil volgend weekend mijn eerst run gaan doen met low and slow.
Planning is pulled pork en ribs maar hiervoor zal ik nog een nieuw topic gaan starten.

Voor de liefhebbers het recept van de pulled pork.
Bounty Hunter?s Pulled Pork Rub

Makes approximately quart of rub.

Ingredients:

1 Cup Kosher salt.
1 Cup Brown sugar.
? Cup Black pepper.
? Garlic powder.
? Cup Chili powder.
2 Tablespoons Onion powder.
2 Tablespoons Dry mustard.
2 Tablespoons Toasted ground cumin
2 Tablespoons Cayenne.
2 Tablespoons Five spice powder.

Directions:
Blend all ingredients together in a food processor.
Place in an air-tight container and store in a cool dry place for up to one month.

Rub a whole pork butt with the above mentioned rub, let stand for 10-20 minutes, then place on your smoker at a temperature of 220?F for 3 hours, turning over every hour in order to get a consistent smoke on all sides.
After 3 hours wrap the pork butt completely in aluminum foil and place back on smoker for another 3 hours of cooking.
Pork butt is finished when you can pull it apart with no resistance.
Pull apart and serve or cool immediately.

En de St louis ribs.
Bounty Hunter?s Smokin St Louis Cut Rib.

RIB DRY RUB
Yields 6 quarts.

8 C brown sugar.
4 C paprika.
1 ? C black pepper.
? C chili powder.
? C onion powder.
1 bunch fresh thyme.
3 T cayenne.
2 C kosher salt.
Blend all ingredients in food processor until you reach a sand-like consistency.

RED Q SAUCE
yields 6 quarts

1 Gal. Ketchup.
2 C molasses.
? C Worcestershire sauce.
1 C lemon juice.
4 tsp. Tabasco sauce.
3 C brown sugar.
4 tsp. Cayenne.
16 cloves minced fresh garlic.
? C black pepper.
Mix all  ingredients in large pot and cook over medium heat for 20 min.

Instructions:
If ribs are frozen, completely thaw.
Using a towel, pull off membrane on the bone side.
Rub ribs evenly with dry rub mixture.Let sit for 10-15 minutes until ribs begin to sweat.
Place ribs on smoker, meat side down, at 220?F for 2? hours.
Remove ribs from smoker and wrap with aluminum foil.
Place ribs back on smoker for another 2? hours.
Remove ribs and serve with Red Q sauce or refrigerate immediately.
 
Hallo Danny,

Het is zelfs beter als je het direct gebruikt, ze zeggen namelijk dat je het maximaal een maand kan bewaren.
(store in a cool dry place for up to one month)
Nou ja, het is dan echt nog niet kapot of zo, maar zoals alles; vers is lekkerder.

Groeten,

Bert
 
Ahh bedankt Bert ik heb het idd verkeerd gelezen.
Nou ben erg benieuwd wat het gaat worden volgende week.
Ik houd jullie op de hoogte.
 
Inderdaad te gebruiken binnen een maand
 
Waarom zou een rub van enkel droge kruiden maar een maand houdbaar zijn?

Denk je er wel aan dat bij chili powder waarschijnlijk de chili-mix bedoeld wordt......?
 
Ceriel zei:
Waarom zou een rub van enkel droge kruiden maar een maand houdbaar zijn?

Denk je er wel aan dat bij chili powder waarschijnlijk de chili-mix bedoeld wordt......?

Hoi,

Waarom hebben we peper molens ipv alleen een strooibus voor gemalen peper?
Ik zou zeggen maal zelf eens zwarte peper, bewaar het een maand en vergelijk het met versgemalen.
Het is inderdaad nog steeds goed, maar niet meer uitstekend, om maar een terminologie te gebruiken.
Ook zit er verse thijm in, bij bewaren beter vervangen door gedroogde (wel 1/3 tot 1/2 nemen dan)

Chili zal inderdaad de mix zijn, ook ivm de gebruikte cayenne.

Maar ik gooi mijn gekochte rubs ook niet na een maand weg hoor....

Groeten,

Bert
 
Bedankt voor het delen. Die ga ik zeker eens proberen
 
Chili powder is idd een mix met oa komijn erin en niet 100% chilipepers in de VS.

En wat de rest al zegt, maximaal een maand houdbaar ;)

En dat omdraaien voor de rook is ook helemaal niet nodig hoor die rook komt er toch wel en ik zou ook niet op tijd garen maar op kerntemperatuur.
 
Heel erg leerzaam allemaal, erg bedankt.
Ik had hier op het forum al gelezen dat de kern temperatuur de belangrijkste methode is om te zien of je vlees gaar is.
En het draaien van het vlees geloof ik zelf ook niet zo in.
 
Wie is er een beetje bekend met U.S. maten.
Ik had opgezocht dat:
1 Cup = 237 ml, bij verschillende vaste stoffen dus ook een ander gewicht.
1 tbsp is 15 gram
1 tsp = 5 gram
1 Gal = 3,8 liter
Dit is voor de twee recepten hier boven maar mij lijken de hoeveelheden een beetje veel.
Mij lijkt 1 Gal = 3,8 liter Ketchup een beetje overdreven of voor heel veel saus.
Heb ik het hier boven staande een beetje goed of sla ik de plank compleet mis.
 
6 Quarts in ruim 5,5 liter. Dus 1 gallon lijkt me te kloppen hoor.
 
Ja dat klopt de verhoudingen zullen best kloppen, ik ben misschien niet helemaal duidelijk geweest.(sorry daarvoor)
5,5 liter saus dat is natuurlijk voor heul veul spareribs lijkt me zo.
Ik wil 4 a 5 spareribs gaan maken.
Ik denk dat ik het recept ga delen door 4, lijkt me genoeg.
Correct me if i am wrong.

Alvast vriendelijk bedankt Danny.
 
Hihi, ok dan! Zelfs als je het door 4 deelt heb je best een hoop sauce, maar je kunt dat ( in potjes of flesjes) heel lang bewaren. Ik maak soms ook een paar liter, en dat gaat in van die spuitflessen van de Sligro. Staat zomaar 1/2 jaar of langer in de koelkast.

En  de rub kun je ook bewaren, dus door 4 is dan prima te doen. Als hij lekker is kan hij ook nog op andere stukken vlees.
 
Danny77 zei:
Wie is er een beetje bekend met U.S. maten.
Ik had opgezocht dat:
1 Cup = 237 ml, bij verschillende vaste stoffen dus ook een ander gewicht.
1 tbsp is 15 gram
1 tsp = 5 gram
1 Gal = 3,8 liter
Dit is voor de twee recepten hier boven maar mij lijken de hoeveelheden een beetje veel.
Mij lijkt 1 Gal = 3,8 liter Ketchup een beetje overdreven of voor heel veel saus.
Heb ik het hier boven staande een beetje goed of sla ik de plank compleet mis.

Let op dat je niet rucksichtloss inhoudsmaten (volume) en gewichten door elkaar gaat halen.

1 tbspoon = 15 ml (altijd) maar is niet altijd 15 gram
hetzelfde geldt voor 1 tsp, is altijd 5 ml. maar niet altijd 5 gram
Dat komt door de soortelijke massa dat van elke stof anders kan zijn, voor water komen beide overeen omdat de soortelijke massa van water ongeveer 1 kg/dm3 is

Voor het gemak kun je voor 1 cup 240 ml aanhouden en is ook alles makkelijk terug te rekenen naar eetlepels (tbsp) en theelepels (tsp)

1 cup (240ml.) = dan precies 16 tbsp, 1/2 cup (120 ml.) = 8 tbsp, 1/4 cup (60ml.) = 4 tbsp etc.

 
Terug
Bovenaan Onderaan