- Berichten
- 537
Al ben ik zelf geen groot fan van een hele kip, je wilt er toch bij horen h? B-)
Kippetje in de kruiden gezet volgens recept van Noskos.
Paar uurtjes laten intrekken en blikje bier bij de C100 gescoord.
Gelukkig wilde mijn bezoek het halve blikje wel leegdrinken, dus dat deel werd in ieder geval niet verspild.
Daarna de Q aangedaan en proberen hem op 180-190 graden te krijgen. Nou dat ging weer fantastisch... NOT!
Had netjes een CDN gekocht en die door een aardappel heen op het rooster gelegd. Hoewel de dome thermometer op een gegeven moment wel 250 graden aangaf, kwam die op het rooster niet veel hoger dan 150 graden. En daalde daarna nog vrij snel naar 110 graden en bleef de verdere bereiding ook 110 graden aangeven.
Omdat ik dat toch niet vertrouwde heb ik het dan verder maar op gevoel gedaan. Dus bovenste schuif helemaal open en onderste schuif bijna dicht. Halverwege de tijd de kip een halve slag gedraaid en uiteindelijk werd de kerntemperatuur wel prima gehaald met 72 graden in ongeveer 4-5 kwartier.
Maar hoe het nou zit met de betrouwbare methode om een thermometer op het rooster te hebben... :-S
Afijn, hier staat Miss Tok klaar te wezen op de kneut
Het kleurtje was overal mooi aanwezig. Nergens zwart en zelfs nog knapperig ook. Al met al is het dus wel gelukt.
Op het bordje gedaan met aardappeltjes uit de oven (en bloemkool met kerriesaus maar die was hier nog niet gaar
)
Uiteindelijk vonden de gasten de kip goed te eten en werd deze tot het laatste botje afgekloven
wat vond ik er zelf van? Voor een hele kip best te eten en inderdaad nergens droog. Maar het is wel een wankel geheel op zo'n blikkie en hij viel in het begin ook om. Gelukkig was de schade beperkt. Het omdraaien halverwege was ook wel een uitdaging. En zoals al vaker is gezegd, heeft het blikje of het bier netto nul toegevoegde waarde dus dit was mijn BCC voor het tokkie en ook tevens de laatste B-)
In een braadslee is een stuk praktischer denk ik. Ik heb zo'n sparerib rack gekocht van Barbecook. Als je die omdraait past daar prima een kip in denk ik. Eentje die niet omvalt :>
Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar geef mij toch maar een lekker kipdijfiletje![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Thanks for watching!
Kippetje in de kruiden gezet volgens recept van Noskos.
![2014-07-31144013.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Eerste%20BCC%2020140731/2014-07-31144013.jpg)
Paar uurtjes laten intrekken en blikje bier bij de C100 gescoord.
![2014-07-31174441.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Eerste%20BCC%2020140731/2014-07-31174441.jpg)
Gelukkig wilde mijn bezoek het halve blikje wel leegdrinken, dus dat deel werd in ieder geval niet verspild.
Daarna de Q aangedaan en proberen hem op 180-190 graden te krijgen. Nou dat ging weer fantastisch... NOT!
Had netjes een CDN gekocht en die door een aardappel heen op het rooster gelegd. Hoewel de dome thermometer op een gegeven moment wel 250 graden aangaf, kwam die op het rooster niet veel hoger dan 150 graden. En daalde daarna nog vrij snel naar 110 graden en bleef de verdere bereiding ook 110 graden aangeven.
Omdat ik dat toch niet vertrouwde heb ik het dan verder maar op gevoel gedaan. Dus bovenste schuif helemaal open en onderste schuif bijna dicht. Halverwege de tijd de kip een halve slag gedraaid en uiteindelijk werd de kerntemperatuur wel prima gehaald met 72 graden in ongeveer 4-5 kwartier.
Maar hoe het nou zit met de betrouwbare methode om een thermometer op het rooster te hebben... :-S
Afijn, hier staat Miss Tok klaar te wezen op de kneut
![2014-07-31194238.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Eerste%20BCC%2020140731/2014-07-31194238.jpg)
Het kleurtje was overal mooi aanwezig. Nergens zwart en zelfs nog knapperig ook. Al met al is het dus wel gelukt.
Op het bordje gedaan met aardappeltjes uit de oven (en bloemkool met kerriesaus maar die was hier nog niet gaar
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![2014-07-31200627.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Eerste%20BCC%2020140731/2014-07-31200627.jpg)
Uiteindelijk vonden de gasten de kip goed te eten en werd deze tot het laatste botje afgekloven
![2014-07-31202347.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Eerste%20BCC%2020140731/2014-07-31202347.jpg)
wat vond ik er zelf van? Voor een hele kip best te eten en inderdaad nergens droog. Maar het is wel een wankel geheel op zo'n blikkie en hij viel in het begin ook om. Gelukkig was de schade beperkt. Het omdraaien halverwege was ook wel een uitdaging. En zoals al vaker is gezegd, heeft het blikje of het bier netto nul toegevoegde waarde dus dit was mijn BCC voor het tokkie en ook tevens de laatste B-)
In een braadslee is een stuk praktischer denk ik. Ik heb zo'n sparerib rack gekocht van Barbecook. Als je die omdraait past daar prima een kip in denk ik. Eentje die niet omvalt :>
Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar geef mij toch maar een lekker kipdijfiletje
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Thanks for watching!