N
NyamaChoma
Gast
Er is mij vriendelijk gevraagd mij voor te stellen. Wel dat gaan we nu doen.
Je ziet mijn gebruikersnaam Nyama Choma. Dit behoefd wellicht enige uitleg.
Ik ben een Nederlandse man getrouwd met een Kenyaanse vrouw. Wij wonen in Nederland.
Ik heb veel in Kenya vertoefd en ben daar verliefd geworden op en de vrouw en het Kenyaanse eten.
De Kenyaanse bevolking staat nog dicht bij de natuur en dat is in het koken dan ook terug te vinden.
Nyama betekend in het KiSwahili Vlees.
Choma betekend in het KiSwahili Barbeque.
Houtskool en een doorgezaagde oliedrum, een rekje erop en laat de Geit maar komen.
Geit is de meest gegeten vleessoort op de BBQ, maar ook rund is in Kenya erg favoriet.
Na jaren met een Weber kettle en de laatste 15 jaar een BroilKing gas BBQ mijn gerechten te hebben klaar gemaakt.
Spelen we nu met een Kamado 23,5".
Ik zal proberen mijn ervaringen met een ieder hier te delen.
Over smaak valt niet te twisten maar het is leuk om eens wat anders te proberen.
Hier alvast een kleine hint dit de Smaak van Nyama Choma 99% benaderd.
Bij de Halal slager vragen naar Lamsribben (aan 1 stuk) deze een nacht voor het vuur van peper, zout en fivespice voorzien.
Zo compleet mogelijk low and slow klaar maken. Naa een uur of 2 a 3 warm snijden en smullen maar!
Let op wel het overtollige vet (dikke plakken verwijderen. Dit kan ook tijdens het proces.
Nou veel plezier en tot later
Je ziet mijn gebruikersnaam Nyama Choma. Dit behoefd wellicht enige uitleg.
Ik ben een Nederlandse man getrouwd met een Kenyaanse vrouw. Wij wonen in Nederland.
Ik heb veel in Kenya vertoefd en ben daar verliefd geworden op en de vrouw en het Kenyaanse eten.
De Kenyaanse bevolking staat nog dicht bij de natuur en dat is in het koken dan ook terug te vinden.
Nyama betekend in het KiSwahili Vlees.
Choma betekend in het KiSwahili Barbeque.
Houtskool en een doorgezaagde oliedrum, een rekje erop en laat de Geit maar komen.
Geit is de meest gegeten vleessoort op de BBQ, maar ook rund is in Kenya erg favoriet.
Na jaren met een Weber kettle en de laatste 15 jaar een BroilKing gas BBQ mijn gerechten te hebben klaar gemaakt.
Spelen we nu met een Kamado 23,5".
Ik zal proberen mijn ervaringen met een ieder hier te delen.
Over smaak valt niet te twisten maar het is leuk om eens wat anders te proberen.
Hier alvast een kleine hint dit de Smaak van Nyama Choma 99% benaderd.
Bij de Halal slager vragen naar Lamsribben (aan 1 stuk) deze een nacht voor het vuur van peper, zout en fivespice voorzien.
Zo compleet mogelijk low and slow klaar maken. Naa een uur of 2 a 3 warm snijden en smullen maar!
Let op wel het overtollige vet (dikke plakken verwijderen. Dit kan ook tijdens het proces.
Nou veel plezier en tot later