Beef en Steak

Voorraad pulled pork

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
3.086
Frits gaf me de tip de laatste keer dat ik vergeten was een procureur ernaast te leggen. Daar had hij helemaal gelijk in.
Gelukkig waren de schoonouders zo te spreken over de pulled pork van de familiedag toen dat zij die zelf ook op voorraad wilde hebben. Ik dus snel naar de makro gesjeesd om 2x procureur op te halen. Een maal 2,90 kilo en de ander 2,89 kilo.
De avond van te voren alle voorbereidingen gedaan, wederom de Southern Succor rub gemaakt. En de marinade naar noskos.
EE4FE1E3-030B-4576-85BA-DAFBFD7B2E0D.jpeg

Vervolgens ingepakt en in de koelkast, wachten tot morgen.
A8FFD26D-4B30-46ED-B973-31F4E9E605E1.jpeg

7BCC1CAB-C8CD-40E2-BEB1-3C55D07FA0BC.jpeg


Volgende dag de wsm aangestoken.
A1490CBC-7E76-457F-BFDF-258F734C35A8.jpeg


En gekozen voor kersen hout..
Laten we zeggen dat het past op een 47WSM.. Haha
5092197A-8B2F-4C8A-A1D0-45F47FE45542.jpeg


Ze schoten in 4 uur door naar de 74 (en resp. 72 graden) dus ingesmeerd met de glaze.
D8C82236-8D35-4BBD-8EC3-AFDF1A391AE7.jpeg


Na 2 uur ingepakt, helaas geen foto van voor het inpakken..
A5A6E597-AA04-4450-A85C-78595C0B90C1.jpeg


Toen de 96 graden werd aangetikt vond ik hem weer mooi. Uitwasemen en pullen!
8EA50DF9-5EAF-444D-9B76-0681B85739FE.jpeg

AF2BC109-FFD5-46E7-A0F1-A80B821D2B9C.jpeg


En natuurlijk een broodje proeven
4C3CF2BF-0330-4981-B295-7945716FFD06.jpeg



Na het snoepen en proeven 2x 1,8 kilo overgehouden aan pulled pork. Best schrikken als je ziet wat er dan in gewicht verdwijnt.
Groetjes.
 
Hopla, je kunt er weer even tegen!
 
Rooster goed benut zo 😉
Je kan het diep in de vriezer “verstoppen” maar vergeten lukt toch niet 😁
 
Das toch gewoon genieten man, lekker die wsm helemaal vol.
Er zit nog een rooster in he? 💪

Dat uitwasemen heb ik laatste keer niet gedaan, want ik dacht: na het pullen doe je er toch weer een beetje saus/vocht bij, dus waarom nu uitwasemen? Dat zou dan alleen voor een wat drogere bark zijn lijkt me. Nadat ik de procureur van het rooster heb gehaald ben ik meteen gaan pullen.
Beviel gewoon goed eigenlijk.
 
Das toch gewoon genieten man, lekker die wsm helemaal vol.
Er zit nog een rooster in he?

Dat uitwasemen heb ik laatste keer niet gedaan, want ik dacht: na het pullen doe je er toch weer een beetje saus/vocht bij, dus waarom nu uitwasemen? Dat zou dan alleen voor een wat drogere bark zijn lijkt me. Nadat ik de procureur van het rooster heb gehaald ben ik meteen gaan pullen.
Beviel gewoon goed eigenlijk.
Dat heb ik ook wel eens gedaan. Deed aan de smaak niets af. Had wel het idee dat er wat minder knapperige stukjes bark inzetten toen....
Maar dat kan ook "mentaal" geweest zijn "omdat ik het niet volgens het boekje" deed.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Das toch gewoon genieten man, lekker die wsm helemaal vol.
Er zit nog een rooster in he? 💪

Dat uitwasemen heb ik laatste keer niet gedaan, want ik dacht: na het pullen doe je er toch weer een beetje saus/vocht bij, dus waarom nu uitwasemen? Dat zou dan alleen voor een wat drogere bark zijn lijkt me. Nadat ik de procureur van het rooster heb gehaald ben ik meteen gaan pullen.
Beviel gewoon goed eigenlijk.
Volgens ome Dennis doe je dat zodat hij niet doorgaart in de alufolie.. Denk dat die 10-15 minuten verder niet zoveel verschil maakt..

Bedankt allemaal 🥰
 
Dat is weer een mooie voorraad Sander. En het mooie is, je mag het allemaal zelf opeten dat heb je mooi gedaan TOP
 
Terug
Bovenaan Onderaan