Ik prijs me op dagen als vandaag wel gelukkig dat ik een ochtendmens ben. Om 6uur eruit en de briketten aanzetten. Voor nu nog met die van weber! Zaterdag maar even langs de groothandel voor andere. Ik denk de kokos maar eens te gaan proberen. Heb er ook nog drie stukken kersenhout bij tussen gelegd.
Gisteravond het vlees geïnjecteerd met de mix van Noskos, en in de rub uit smokey goodness. Na een goed half uur was mijn WSM stabiel op ongeveer 115 graden, en heb ik het vlees erop gelegd. Een procureur van 3kg.
Voor nu een kop koffie en even aan de klus.
Update: Vandaag tussendoor niet echt tijd gehad om dit berichtte updaten. Druk aan de klus, blijft niet ideaal als je je aandacht moet verdelen tussen klus en BBQ.
Vanmorgen nadat het vlees erop lag wat moeite om de temperatuur laag te houden. Onder 1schuifje op een saté prikker breedte open en nog rond de 135, dan die maar helemaal dicht en de bovenste voor de helft sluiten, fijn weer op 120.
Zo een tijdje kunnen roken, en toen de temp zakte ook weer terug naar mijn sate prikker breedte open.
Na 5 uur hem ingesmeerd met BBQ saus met honing. Zat toen al tegen de 70 graden kern aan. Na weer 2 uur was de glaze mooi droog en hem tijdens de stall ingepakt, helaas net wat te laat gedaan.
Na 8 uur de 90 graden bereikt. En hem te rusten gelegd. Zelf dit ook maar even een duik genomen voor het eten aan. Opeens nog meer zwemmers en eters erbij, tuurlijk we hebben zat.
Hierna met een wat kool en een pot bier ernaast nog steeds lekker eten.
Gisteravond het vlees geïnjecteerd met de mix van Noskos, en in de rub uit smokey goodness. Na een goed half uur was mijn WSM stabiel op ongeveer 115 graden, en heb ik het vlees erop gelegd. Een procureur van 3kg.
Voor nu een kop koffie en even aan de klus.
Update: Vandaag tussendoor niet echt tijd gehad om dit berichtte updaten. Druk aan de klus, blijft niet ideaal als je je aandacht moet verdelen tussen klus en BBQ.
Vanmorgen nadat het vlees erop lag wat moeite om de temperatuur laag te houden. Onder 1schuifje op een saté prikker breedte open en nog rond de 135, dan die maar helemaal dicht en de bovenste voor de helft sluiten, fijn weer op 120.
Zo een tijdje kunnen roken, en toen de temp zakte ook weer terug naar mijn sate prikker breedte open.
Na 5 uur hem ingesmeerd met BBQ saus met honing. Zat toen al tegen de 70 graden kern aan. Na weer 2 uur was de glaze mooi droog en hem tijdens de stall ingepakt, helaas net wat te laat gedaan.
Na 8 uur de 90 graden bereikt. En hem te rusten gelegd. Zelf dit ook maar even een duik genomen voor het eten aan. Opeens nog meer zwemmers en eters erbij, tuurlijk we hebben zat.
Hierna met een wat kool en een pot bier ernaast nog steeds lekker eten.
Laatst bewerkt: