BasBQ
Beef en Steak

Voor het eerst op de Kamado

Cool Smoke

Tondelzoeker
Berichten
18
Vandaag dan mijn eerste stappen in de Kamado wereld. Van tevoren al aardig wat ingelezen in de technieken. Ik ben gegaan voor een gegrilde sukade, de flat iron steak. Ik heb gemikt op ongeveer 220C direct vuur en totaal iets van 7 minuten.

Daarnaast heb ik een paar tomaatjes gehalveerd en deze gemarineerd met balsamico azijn, olijfolie, knoflook en zout&peper. De tomaatjes gingen 10 minuutjes mee met vel kant naar beneden. Hierbij spaghetti gemaakt met alleen olijfolie en knoflook.

De tomaatjes waren heerlijk voor op de spaghetti en de sukade was super mals. Hieronder nog enkele foto's. Leerpuntjes zijn: 1) Ik heb toch echt een gietijzeren rooster nodig om mooiere strepen te maken en 2) Ik wilde eigenlijk voor medium rare gaan, maar toen ik de thermometer (van boven) na 7 minuten prikte zag ik opeens 60C en haalde het er gelijk af. Gelukkig bleek het bij het aansnijden mooi rare te zijn. Dus voortaan bij het prikken, moet ik op zoek naar de diepte met de laagste temperatuur. 

HZT89YM3Bd-YyvLRx2G8aDQpwt-cN2VFX1mqp6puhQItn-ewKMB4Gij56ddPg16axe9G_lj7CCHuPeSMcIPqZ7tikilpr4JglOCn_Y9C0PBFhI0n5oJDIgy5G7WqokB_2hcRxf7zWU15DN37jT_qkmTHv8DovKqa758ZGs6J3O27Qng-OzVcKooiAE18qFUGRo0v29yIYcPO2KPMVdC6Da4rNbdrV154tQhWLLXhC5LrjW5uXw4KGIgEtGHoWJHQxSELu3LVXcv11R607mussDwAT56pk3PH2sCxu95sMYPHnftpH_IfB7JdQvUIjubH4Fcbx51F8qhMD96OArHBTjw-ZX6dHZe_Uwv1PnxAQZVakzT93-jZ-D6h3nOfA9tDS-mk7VZroEWb-m8kGgD-kBxKRF9wQ5L6dFIVwjEL9FKLYdeN7GrZYvicdbrdNWYdrqboTpEGivn14tjckNmihQuxJziu_yRpbruZDao5te0cYUlsrzsfYABsLwbLMOBIErIghtX3jLgBSA94x34RLuf94mE2dPoheE87DrW1Qqn_-C0FnA-VvCkUxXRTjjRpN5-KKGfKJ3bG9SQpF7hAUKiYyAwk-ss1jjQUTeDgrbohaTRrOcV0edxRET_pOnf4vLJe8sfm_wIuYy0hT8y-k1q32RCJ7iDa=w636-h477-no


lD4v2F1hMJldgDXNpusP5Dd6A8U1DEm7QnYEC4u_RFeGIQ3-GegawdziPVMhgt2sT2xan3DjinmHNv6GyY-r6SNnS6fDPnzcNEiAVYl01ujeaFvE8a2qClj6dJGLU_YDGNyrDc2no02sL0-Q-D3vjl2k0z6k-t0X-grmi9Le1cc8_U_sr20EVmKiPB8LnRRBGzgmv0Mo_02iBq0eAtYnXMMS2BrUUIcHCuw-UuRuLZoJNFPXCttdzvms56LWcBZfkVzi0DyrVrgv4JAmWRkJ9CQ8ADA5T5K6SJX1KLODMYseQPjJJAidF_Ui6Avww0Sp4oL2THMDAIdTkx5_j9hjItesgeadTE2CYaTNxEZkK9aFd5sltyGyuEcERyUSJ_iy6PbkOq__TRG8cf_wMBlFTbCVew9prQwDBoylP2KTx3xQNY9zuUIpBMSSlY7EUnLdU2u7I8mlO2AGorM7yjaFD2Bna47BakDIqm6Qbiy-xUq0iSoX_hgTLGGaZ8AIVmyOj2R9W-Ug9pXplZ86mebRW6fuTBYTycwiqC8tKo7vxbG4uAf1Lwgey45RlMEVvpzLjPGzkz262U_iGxOdeVZYQNGmFNnp0ozfJh3nCWTUTuA67JTDC21FJgba2LJVtsCWjK8fNBWbPUiarFCl8blIhX1WnASVu4y5=w636-h477-no


ArTcdEBZohGG8dthACWa0QE0A0ZvJ3o2rrCQkYNPYxw2nX4-1stbnRxyI3tFQIwOEGWb2OIdCKoxehWG8b4P2xjaDLzcHCHwAibIn_qkJupQ3JPJcrS4aS-hh59jn7Pkr_LF4tpOGZTym5Jvr8f1hMwp5buHSrRIeiujb3V4Rk2tcoJpDIeLljZGhTNBXrpSrWiDOqe2hoxvJ0xPGaC_dax8uAB1syCZfkTKC-25hH9q8mMhbEBtMBaP7EM6bOStPQIeYOHEXnVXlYrTQoeuJ6KYyFFk-wLWWUG0lubxLt-7McatXZsgNg6nBHAUyo-89kNOjk_fRNFESc9wtVUNWahDy0Jiwg1-fv0tb2bSwQr40RuNrpRQ9_1ULAOzlw-oXQsWZLlGPNFKFMDeWw6zuEJUcdRxaUtBSlwBczA2_ITHW2buWwcVsO15wlfdsRjwFfyRlfAvCKvlCBvAiAcrBUoTi7xhh2YkL80y2TKYpF_aKTFr-Ld9ogdaASvEqyZxc7tlz8ts1C9VDjMqLemvVLoykR1NL9d4W2Rcq00jEkIwSaVqwVdfMiHKhj-LDXgxTFQmoZJ8NwS3cqKgAY8EC5wqMAh_0hLCy5PU9nGpIuYcyLFJDFfhrPE7G4BwrAoI0G61L2CVz9O61hW7tGmTzWSIZ27kYsAE=w636-h477-no
 
Lijkt me heerlijk!
 
Ziet er top uit, smaak en malsheid ook goed?

Verstuurd vanaf mijn Mi MIX 2 met Tapatalk

 
Liefhebber 023 zei:
Ziet er top uit, smaak en malsheid ook goed?

Was voor het eerst dat ik een sukade heb gegrild en het is inderdaad een super stuk vlees. Verder alleen zout en peper op gedaan.
 
Ziet er heerlijk uit en bij de eerste stappen in de kamado wereld een zeer goed resultaat

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
Pasta met beef. Klinkt goed. Moet ik ook eens maken. TNX voor de inspiratie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan