BasBQ
Beef en Steak

Voor de knor!

 
 

Linxis

Vuurmaker
Berichten
51
Goedenavond allemaal,

Gister de procureur van 2,5 kilo in de natte pekel gedaan.
Vanochtend deze eruit gehaald en even goed afgespoeld.
Daarna laten drogen en met olie ingesmeerd en in de rub gezet.
De procureur 2 uur gerookt op berkenhout en in totaal 5 uur op 90 graden dome temp laten garen.
Daarna ingepakt, interne temperatuur tot 91 graden laten gaan (kamado op 120 graden) en in folie boot gelakt met bbqsaus.
Toen naar een kern van 94 graden waarna hij zacht als pindakaas was.
In totaal toch 12 uur nodig gehad.
Wel goed mn nieuwe inkbird controller kunnen proberen.
Deze werkte dikke prima!

Daarna lekker pullen en om 23:30 het eerste witte bolletje lekker gevuld en opgesmikkeld.

Morgen krijgt de rest van het gezin (en ik dus ook) dit voor t avondeten.
Zodat ik rustig naar Glory kan kijken!

Fijne avond allemaal!
Groet Joury

IMG_20240308_090448575.jpg


IMG_20240308_091823065.jpg


IMG_20240308_154508260_HDR.jpg


IMG_20240308_195031269_HDR.jpg


IMG_20240308_234321743.jpg


IMG_20240308_234957979_HDR.jpg
 
Zo, lekker hoor! Ziet er goed uit en een mooi tijdstip om heel rustig je eerste broodje te proberen.
Wel een vraag, je bent begonnen met een dome temp van 90 graden? De pulled pork is gaar op ca 92-98 graden. Naar mijn weten rook je dan ook bij 105 tot 120 graden dome temp vanaf het begin. Wellicht kan je daar volgende keer tijd winnen?

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Zo, lekker hoor! Ziet er goed uit en een mooi tijdstip om heel rustig je eerste broodje te proberen.
Wel een vraag, je bent begonnen met een dome temp van 90 graden? De pulled pork is gaar op ca 92-98 graden. Naar mijn weten rook je dan ook bij 105 tot 120 graden dome temp vanaf het begin. Wellicht kan je daar volgende keer tijd winnen?

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Geen echte reden dat ik begin op 85 graden hoor.
Voornamelijk omdat ik mn inkbird controller eens goed wou proberen en kijken of hij makkelijk in te stellen is naar een hogere temperatuur.
Voor het roken maakt het in mijn opinie niet uit.
Als je maar niet te lang rookt, komt alles goed.

Overigens had ik m in het laatste deel van de bereiding de temperatuur verhoogd naar 160 graden zodat de lak een beetje crispy wordt. Dit vind ik zelf altijd erg lekker namelijk.
 
Ziet er lekker uit hoor ... gefeliciteerd met je 🐷 !!!
 
Dat ziet er lekker uit!

Hier haalt de pulled pork het meestal niet tot de dag erna.
 
Mooie PP, ziet er smakelijk uit.
Gefeliciteerd met je knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan