Jawel voor de eerste maal de smoker opgestookt om pulled pork te maken.
Had een boston butt gekocht van 4,5 kilo.
Recept van noskos gebruikt, enige probleem wat ik heb is dat de smoker het mooist stookt rond de 150 graden, aangegeven op de deksel thermometers dat wel.
Begonnen om om half 7 de smoker aan te steken, duurde even want het was erg mistig en dan wil ie gewoon niet echt lekker starten, maar goed even voor 7 was de temperatuur bereikt, butt uit de koelkast, folie eraf en op het rooster.
Om het uur heb ik de butt bespoten met appelsap waarin een klein beetje honing opgelost was.
Na 5 uur de glaze opgewarmd en de smoker geopend om de butt te glazen, volgens mij had ik dit best eerder kunnen doen want de bark was al aan het splijten.
Na de glaze zag de butt er zo uit.
Waar ik ontzettend trots op ben is dat het temperatuurverloop echt heel netjes is verlopen, had per kwartier de temperatuur opgeschreven en in een excel grafiekje gestopt.
Hier zie je het temp. grafiek
Butt ligt nu te rusten in de koelbox, als ik ga pullen maak ik weer foto en plaats het eindresultaat weer in deze post.
Ik ben trots dat mijn zelfbouw offset smoker echt loepzuiver werkt, en dat dit pulled pork verhaal ook tot een goed einde kwam.
anderhalf uur later en toch maar eens kijken wat het uiteindelijke resultaat nu is geworden.
zo kwam de butt uit de folie vandaan
bot kon ik er zo uittrekken dus dat is al een teken dat de butt echt gaar is
Butt doorgesneden om te kijken of alles er oke uitzag .
Mooie rookring erin volgens mij ?
en na pullen 2 volle schalen met mals, sappig varkensvlees, niet normaal zo lekker.
Had een boston butt gekocht van 4,5 kilo.
Recept van noskos gebruikt, enige probleem wat ik heb is dat de smoker het mooist stookt rond de 150 graden, aangegeven op de deksel thermometers dat wel.
Begonnen om om half 7 de smoker aan te steken, duurde even want het was erg mistig en dan wil ie gewoon niet echt lekker starten, maar goed even voor 7 was de temperatuur bereikt, butt uit de koelkast, folie eraf en op het rooster.
Om het uur heb ik de butt bespoten met appelsap waarin een klein beetje honing opgelost was.
Na 5 uur de glaze opgewarmd en de smoker geopend om de butt te glazen, volgens mij had ik dit best eerder kunnen doen want de bark was al aan het splijten.
Na de glaze zag de butt er zo uit.
Waar ik ontzettend trots op ben is dat het temperatuurverloop echt heel netjes is verlopen, had per kwartier de temperatuur opgeschreven en in een excel grafiekje gestopt.
Hier zie je het temp. grafiek
Butt ligt nu te rusten in de koelbox, als ik ga pullen maak ik weer foto en plaats het eindresultaat weer in deze post.
Ik ben trots dat mijn zelfbouw offset smoker echt loepzuiver werkt, en dat dit pulled pork verhaal ook tot een goed einde kwam.
anderhalf uur later en toch maar eens kijken wat het uiteindelijke resultaat nu is geworden.
zo kwam de butt uit de folie vandaan
bot kon ik er zo uittrekken dus dat is al een teken dat de butt echt gaar is
Butt doorgesneden om te kijken of alles er oke uitzag .
Mooie rookring erin volgens mij ?
en na pullen 2 volle schalen met mals, sappig varkensvlees, niet normaal zo lekker.