BasBQ
Beef en Steak

voor de eerste keer BCC

 
 

Jordy0p

Stoker
Berichten
326
Gisteren was het eindelijk zover, eerste maal de bcc gemaakt.

Voor de eerste keer moet ik zeggen dat hij goed gelukt was, echter mocht hij na onze mening mocht de buitenkant wel wat krokanter.
Na 1 uur en 10 minuten zat hij al rond de 74graden kern, met een dome temp van 175graden.

IMG_8925 Small.jpeg

De kip goed voorzien van Noskos chicken.

IMG_8938 Small.jpeg

IMG_8940 Small.jpeg

Het eindresultaat ;)
Ondanks dat hij niet zo knapperig was smaakte hij verrukkelijk!

De volgende gaan we vullen met kruidenboter, nu al zin in.

*Iemand tips om hem toch wat krokanter te krijgen, ik heb de kip vooraf lichtelijk af gedept met keukenpapier en daarna royaal bestrooit met de rub.
 
Je kan hem nog iets heter opstoken. De dome temperatuur is hoger dan de temperatuur op je rooster.
BTW welkom bij de Tokkies.
 
Lekker kippetje!
Mischien volgende keer even het huidje beetje losmaken van het kippetje.

Gefeliciteerd met je sticker
 
Mooi gedaan.

Gefeliciteerd met je šŸ”
 
Lekker chicky. Ziet er goed uit. Dat moet gesmaakt hebben.
En zo als Frits al aangaf. Temp in de Q wat hoger. Of op het eind even de Q wat opstoken. 200gr oid. Tot dat de huid wel knapperig is.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
En mocht het op hogere temperatuur te hard gaan dan kun je er altijd even wat folie overheen doen en zo door laten garen.
 
Ik lust wel een kippetje. Past precies in mijn lunchtrommeltje...

Proficiat met de tokkie award.
 
lekker hoor.
gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan