BasBQ
Beef en Steak

Voor de 2e sticker vandaag en morgen PP time

 
 
 

Riestad

Gemarineerd
Berichten
1.325
Nadat ik er al een hoop over heb gelezen werd het tijd om bij mijn bezoek aan de sligro een stukje vlees mee te nemen

79addfe1fa754537e1a046b177e7c00e.jpg


c638bdc5dc7b60cefe212d073ce7dc5e.jpg


Vandaag ontdooien vanavond injecteren en rubben dan de BBQ klaarmaken morgen rond 8 uur starten!

Alles volgens het wedstrijd recept van Noskos ( waarvoor mijn dank )

Ik heb er zin in!
 
Ik hoop dat je ontdooien al even op weg is, want iets van zo'n gewicht van -18 naar ontdooide toestand krijg ik meestal niet in een halve dag voor elkaar in de koelkast.
 
boretticarbone zei:
Suc6 ermee....mag ik vragen wat je bij sligro betaald heb voor je vlees?

4,5 euro de kilo ( even uit mijn hoofd )
 
Lowietje72 zei:
Ik hoop dat je ontdooien al even op weg is, want iets van zo'n gewicht van -18 naar ontdooide toestand krijg ik meestal niet in een halve dag voor elkaar in de koelkast.

Ik ben er ook een beetje bang voor ik hoop dat ik vanavond het verhaal kan injecteren en rubben.
Voor de zekerheid heb ik em maar even buiten de koelkast gelegd.

 
Kleine update het ontdooien gaat langzamer als gehoopt.....
 
Dat wordt zondag een sticker!  ;)
 
Jup dat ontdooien valt altijd tegen. Frits heeft hier wel eens geroepen om het in water te ontdooien, ik heb dit zelf nog nooit gedaan, dus ik weet niet uit eerste hand hoeveel sneller je kunt. Je kunt wellicht even zoeken op water + ontdooien ;) Of heb je je al bij zondag neergelegd.
 
ontdooien in lauw water gaat prima, ik heb jaren als kok gewerkt en als het onverwacht druk werd gebruikte wij geregeld deze methode om vlees te ontdooien.
LET OP!!! dat je niet te warm water gebruikt anders gaat het al garen in het water.
 
Ik heb zojuist besloten dat het zondag gaat worden :)

Ik had inderdaad met koud water kunnen werken dat doe ik normaal ook met de sat?s...achteraf is alles makkelijk  :D
 
Ach ja hij was er wel klaar voor dus toch maar even klaargemaakt voor morgen

1947992787b5b0c09b77a515ae636320.jpg


De injectie

dbb789fe84d45cc5d05dd782d4449db2.jpg


De rub

a3eb96e53fbae3a06f37b61609b8f8c3.jpg


Beetje extra rietsuiker

a63966c80dffbdea1d3f14749b41952d.jpg


In de folie, en nu naar bed :)

 
Bedankt voor jullie steun!

Vanmorgen om 6 uur de PP uit de koelkast gehaald.

0458b69ae77ca68eedad8c7530d1a0ac.jpg


De BBQ staat aan even reguleren en dan vlees erop :)
 
Het feest is begonnen :)

cc3e1871a43809fcfd7541621746664f.jpg


Unboxing The PP :)

f53364c7f9e0a047363320473e28cf30.jpg


e99c8d4b5bbdd3ea0bf28e5fae4958d3.jpg


Zo nu ff alles blijven monitoren, en zoeken naar een leuke BBQ uitdaging voor morgen.

44d962e7b7bbcbf80bdc151717d3e4df.jpg


0d92280935a24f20accfb49425963868.jpg


Je zou bijna denken dat hij niet aan het werk was :)
 
Succes vandaag! Misschien had je iets meer kolen kunnen gebruiken, kan het niet helemaal goed zien. Mijn ervaring is dat bij een halfje kolen en dan ook nog vrij weinig, de temperatuur in de Primo vrij onstabiel wordt. Echter dat was op basis van een long run met de Heatermeter....
 
Succes!! Met dit materiaal en het mooie plekje moet dat allemaal wel goedkomen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan