We hadden zin in nog een Q na een dagje strand en zee in het verre Mauritius dus ik dacht na ons visje tijd voor een kippetje.
Na de Kip gevlinderd te hebben deze in een lokaal gekochte kippen rub gezet. Deze rub ook onder het vel aangebracht na deze met wat zout overgoten te hebben en goed droog gemaakt te hebben. Na het rubben onder de huid nog wat rub over de buitenkant en de Q aan op 170-190c.
Hier een bakje bier bij gezet en aangezien de vakantie Weber Q1000 geen indirect mogelijk heeft met een aluminium bakje een soort Heat shield gefabriceerd..
Ook geen temperatuur pen mee dus op de klok moeten bakken.. na 1u15m het schild er uit en nog 20min direct op 180c voor een korstje.. Rub deed zijn werk goed en alhoewel de kip sappig was miste ik mijn Inkbird 6x probes om de juiste interne temperatuur te krijgen (borst was net iets minder sappig dan ik graag zie).
Al met al een heerlijk kippie met gebakken aardappelen en een salade ;-)
Groetjes,
Joey
Sent from my moto x4 using Tapatalk
Na de Kip gevlinderd te hebben deze in een lokaal gekochte kippen rub gezet. Deze rub ook onder het vel aangebracht na deze met wat zout overgoten te hebben en goed droog gemaakt te hebben. Na het rubben onder de huid nog wat rub over de buitenkant en de Q aan op 170-190c.
Hier een bakje bier bij gezet en aangezien de vakantie Weber Q1000 geen indirect mogelijk heeft met een aluminium bakje een soort Heat shield gefabriceerd..
Ook geen temperatuur pen mee dus op de klok moeten bakken.. na 1u15m het schild er uit en nog 20min direct op 180c voor een korstje.. Rub deed zijn werk goed en alhoewel de kip sappig was miste ik mijn Inkbird 6x probes om de juiste interne temperatuur te krijgen (borst was net iets minder sappig dan ik graag zie).
Al met al een heerlijk kippie met gebakken aardappelen en een salade ;-)
Groetjes,
Joey









Sent from my moto x4 using Tapatalk