- Berichten
- 826
Vliegende Hollander Kip 
Benodigdheden;
. BCC houder
. ijzeren spies
. Bindtouw
. Versteeg kipkruiden
. Heineken pijpje 33Cl
. Kip van 1,5 Kg.
Bind de nek van de kip dicht met touw. Steek de ijzeren spies door het tweede lid achter de rug langs van de kip in het andere tweede lid en bind het eerste lid vast met touw aan de spies en span de vleugels zover mogenlijk uit.
De VHK vervolgens kuiden met versteeg kipkruiden (of je eigen vavoriete rub) en op de BCC houder zetten. Vul natuurlijk eerst de BCC met Heineken pils en drink de rest zelf lekker op.
Plaats de vliegende Hollander kip zorgvuldig en indirect op je BBQ die op 150C staat en waarin vlak daarvoor wat kersen rookhout aan is toegevoegd.
Zodra de kip een kerntemperatuur van 77C heeft vinden wij hem goed.
Heerlijke krispie vleugels als resultaat. Natuurlijk met frietjes en appelmoes. Het was weer smullen.

Benodigdheden;
. BCC houder
. ijzeren spies
. Bindtouw
. Versteeg kipkruiden
. Heineken pijpje 33Cl
. Kip van 1,5 Kg.
Bind de nek van de kip dicht met touw. Steek de ijzeren spies door het tweede lid achter de rug langs van de kip in het andere tweede lid en bind het eerste lid vast met touw aan de spies en span de vleugels zover mogenlijk uit.
De VHK vervolgens kuiden met versteeg kipkruiden (of je eigen vavoriete rub) en op de BCC houder zetten. Vul natuurlijk eerst de BCC met Heineken pils en drink de rest zelf lekker op.
Plaats de vliegende Hollander kip zorgvuldig en indirect op je BBQ die op 150C staat en waarin vlak daarvoor wat kersen rookhout aan is toegevoegd.
Zodra de kip een kerntemperatuur van 77C heeft vinden wij hem goed.
Heerlijke krispie vleugels als resultaat. Natuurlijk met frietjes en appelmoes. Het was weer smullen.



