BasBQ
Beef en Steak

Vlammen bij het grillen van vet vlees op mijn Kamado

Cyber70

Tondelzoeker
Berichten
2
Hallo BBQ genoten. Meestal gebruik ik mijn Kamado voor low and slow bereidingen. Onlangs kocht ik een paar mooie hamburgers (Wagyu en Rubia Galiga) die ik direct wilde grillen.

Ik had mijn Kamado op 200 graden afgesteld en het gietijzeren rooster mooi opgewarmd. Na enkele minuten liep het vet uit het vlees in de kooltjes waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een Picanha heb je ook vaak vlammen bij het afgrillen maar bij Hamburgers had ik dat niet verwacht.

Wat valt hier tegen te doen?
 
Deksel zoveel mogelijk dicht laten, door de beperkte hoeveelheid zuurstof kan een vlam niet zo makkelijk ontstaan.
Verder dus niet direct grillen.... Vet brand nu eenmaal.
 
En dan heel voorzichtig je deksel openen en eerst even laten boeren... je kunt ook indirect voor garen en warm roken en dan het laatste stukje afgrillen. Dat kan dan best goed met de deksel open. Maar het punt is, vet geeft vlammen. En dat geeft ook weer die typische grill smaak.
 
Heel normaal, een even burlen wat Sander schrijft ;).
 
Burpen bedoel je Frits, burlen doen we in het bos...
 
Zo bbq half Nederland toch zijn burgers?

Wat hierboven geschreven Is, eerst even indirect en dan afgrillen.
 
Bronstijd ? šŸ¤£šŸ¤£
 
Terug
Bovenaan Onderaan