- Berichten
- 1.649
Vandaag stond er zalm v/d plank op het menu, samen met aardappel partje, bimi en gegrilde sla. Marinade voor de zalm gemaakt van het sap van 1/2 citroen, beetje citroen rasp, zout en peper. Dit in een glazen schaal en circa 25 minuten in de koelkast gezet.
Van de vorige plank sessie had ik nog een plankje over en die op het rooster gelegd. Zalm op nieuw forum plankje en ook daar het vuur vol onder aan gezet. Na circa 10 minuten begon het heeeeeel heeeeel heeeel erg te roken. Al snel zag ik dat beide planken in brand stonden. Snel zalm v/d plank gehaald, "geblust" met een beetje water. De oude plank verwijderd en zalm weer op de iet wat geblakerde plank terug gelegd. Zodra de kerntemperatuur 45 gr aangaf de zalm eraf gehaald. Van de brandende planken helaas geen foto, van het resultaat wel.
Grootste leermoment v/d dag. Nooit meer een oude gebruikte plank zonder iets erop meer gebruiken. wellicht de plank de volgende keer toch ook maar even n het water leggen. Zalm vonden we zeer goed gelukt, de rest v/d maaltijd ook. Alles is opgegaan

Zalm in de marinade


brand meester

Zalm al iet wat aangegeten
Van de vorige plank sessie had ik nog een plankje over en die op het rooster gelegd. Zalm op nieuw forum plankje en ook daar het vuur vol onder aan gezet. Na circa 10 minuten begon het heeeeeel heeeeel heeeel erg te roken. Al snel zag ik dat beide planken in brand stonden. Snel zalm v/d plank gehaald, "geblust" met een beetje water. De oude plank verwijderd en zalm weer op de iet wat geblakerde plank terug gelegd. Zodra de kerntemperatuur 45 gr aangaf de zalm eraf gehaald. Van de brandende planken helaas geen foto, van het resultaat wel.
Grootste leermoment v/d dag. Nooit meer een oude gebruikte plank zonder iets erop meer gebruiken. wellicht de plank de volgende keer toch ook maar even n het water leggen. Zalm vonden we zeer goed gelukt, de rest v/d maaltijd ook. Alles is opgegaan

Zalm in de marinade


brand meester

Zalm al iet wat aangegeten