Beef en Steak

Vlaams stoofvlees uit de Dutch Oven

 

Ferry_Nice

Vuurmaker
Berichten
83
Ik ben nu al 16 jaar samen met een Belgische schone en moet zeggen dat naast heerlijk bier brouwen onze zuiderburen ook wel weten hoe je lekker stoofvlees moet maken!
Als de familie uit België dan bij ons op bezoek komt moet ik dan ook alle zeilen bijzetten om ze te kunnen verrassen met stoofvlees door mijzelf gemaakt, en ik mag zeggen, ik kreeg grote complimenten (al kwam dat waarschijnlijk door het Belgische bier dat ik gebruikt heb ;)).

1000020031.jpg

Alle ingrediënten even bij elkaar moeten verzamelen voor de groepsfoto.
Saus is op basis van St. Bernardus abt 12 en runderbouillon. Het zoetje komt van de appelstroop en parelkandijkoek, het bittertje van de mosterd en het pitje van de sambal brandal. Laurier en kruidnagel uiteraard en een beetje tijm peper en zout mogen ook niet ontbreken

1000020032.jpg

Vlees even door de bloem gehaald en goed aangebakken in de DO.

1000020034.jpg

Vlees even plaatsmaken voor de ui

1000020035.jpg

Alle overige ingrediënten erbij en even doorroeren.

1000020036.jpg

Drie uurtjes indirect pruttelen.

1000020078.jpg

Met dit als heerlijke eindresultaat.
 
Laatst bewerkt:
St Bernardus, beste bier voor stoofpotje.
Hier gaat er ook nog altijd een stukje zwarte chocolade in samen met donkere soja saus ipv zout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan