- Berichten
- 3.021
Poh, bijna was het niet gelukt om mee te doen aan de wedstrijd waar ik het thema aan mocht geven. Wat een fiasco was dat geweest. Gelukkig, na vele dagen wind, storm, regen en vooral nog heel veel meer wind..: Hadden we eindelijk een mooi zonnig weekend, en dat was maar goed ook.
Vanalles gezien en bedacht, maar zo kwamen wat leden hier met ideeën die ik had, en uiteindelijk.. Tja jullie weten het inmiddels al te best.. Als ik de vrouw gelukkig kan maken dan doe ik dat. Ze wilde zo graag weer een keer die uien taart eten die we ooit eens gemaakt hadden.. Gezien dat eigenlijk een tarte tatin is, hebben we dat recept gekozen om mee te doen met de wedstrijd.
Spoiler: hij is fantastisch lekker, en geweldig leuk om te maken op de Q.
De middag maar alvast wennen met een heerlijke madeleine;
Goed, We begonnen met het eitje op te warmen en de mise en place klaar te zetten in de buiten keuken.
We smolten 50g boter in de skillet toen de fik er lekker in zat. Vervolgens 4 laurier blaadjes en lekker veel tijm (vers, 2 el ofzo) toegevoegd.
Dit even laten pruttelen. Daarna een mengsel van 100ml water, 4 el appel cider azijn en 2 el bruine suiker toegevoegd. Ondertussen werd het wel erg warm in de pit, dus even apart genomen om de uien op de gesneden kant in de skillet te leggen (4 uien 4a5 cm doorsnede). De gaatjes opgevuld met 4 gehalveerde knoflook tenen.
Vervolgens een deksel gemaakt met behulp van alu folie om de uien lekker zacht en gaar te stomen..
Duurde een kwartiertje ofzo, ff prikken met de thermapen, ja hoor, boterzacht.
De skillet weer terug op 't vuur zonder alu folie. (Ondertussen aan m'n indirect opstelling begonnen, die skillet was toch zo super heet..) Zodra het vocht ook maar begint te karameliseren mocht hij eraf, en ging er bladerdeeg overheen. We hadden 7 van die kleine (diepvries) plakjes op elkaar gelegd en uitgerold tot we de vorm van de skillet hadden..
En zo mocht hij indirect op 220 graden 35 minuutjes garen..
Na 35 minuten mocht hij toch nog een paar minuutjes hebben voor iets meer kleur..
En toen het spannendste van een tarte tatin, het omdraaien!
(deze foto deed me denken aan spatchcock chicken, ben ik de enige?)
Dat ging eigenlijk een stuk beter dan verwacht.
Weer terug naar buiten om wat foto's te maken:
Oeps, geitenkaas vergeten.. Haha, naar binnen, weer naar buiten..
De lieve vrouw in huis hier had een fijne vinaigrette gemaakt van mosterd, appelcider azijn, olijfolie en pezo.. Met wat gemengde sla, een lekker rood wijntje het was een fantastisch maaltijdje geworden..
Beter dan dat we hem hebben gehad uit de oven, dus een blijvertje van 't eitje denk ik
Bedankt voor het lezen!
Vanalles gezien en bedacht, maar zo kwamen wat leden hier met ideeën die ik had, en uiteindelijk.. Tja jullie weten het inmiddels al te best.. Als ik de vrouw gelukkig kan maken dan doe ik dat. Ze wilde zo graag weer een keer die uien taart eten die we ooit eens gemaakt hadden.. Gezien dat eigenlijk een tarte tatin is, hebben we dat recept gekozen om mee te doen met de wedstrijd.
Spoiler: hij is fantastisch lekker, en geweldig leuk om te maken op de Q.
De middag maar alvast wennen met een heerlijke madeleine;
Goed, We begonnen met het eitje op te warmen en de mise en place klaar te zetten in de buiten keuken.
We smolten 50g boter in de skillet toen de fik er lekker in zat. Vervolgens 4 laurier blaadjes en lekker veel tijm (vers, 2 el ofzo) toegevoegd.
Dit even laten pruttelen. Daarna een mengsel van 100ml water, 4 el appel cider azijn en 2 el bruine suiker toegevoegd. Ondertussen werd het wel erg warm in de pit, dus even apart genomen om de uien op de gesneden kant in de skillet te leggen (4 uien 4a5 cm doorsnede). De gaatjes opgevuld met 4 gehalveerde knoflook tenen.
Vervolgens een deksel gemaakt met behulp van alu folie om de uien lekker zacht en gaar te stomen..
Duurde een kwartiertje ofzo, ff prikken met de thermapen, ja hoor, boterzacht.
De skillet weer terug op 't vuur zonder alu folie. (Ondertussen aan m'n indirect opstelling begonnen, die skillet was toch zo super heet..) Zodra het vocht ook maar begint te karameliseren mocht hij eraf, en ging er bladerdeeg overheen. We hadden 7 van die kleine (diepvries) plakjes op elkaar gelegd en uitgerold tot we de vorm van de skillet hadden..
En zo mocht hij indirect op 220 graden 35 minuutjes garen..
Na 35 minuten mocht hij toch nog een paar minuutjes hebben voor iets meer kleur..
En toen het spannendste van een tarte tatin, het omdraaien!
(deze foto deed me denken aan spatchcock chicken, ben ik de enige?)
Dat ging eigenlijk een stuk beter dan verwacht.
Weer terug naar buiten om wat foto's te maken:
Oeps, geitenkaas vergeten.. Haha, naar binnen, weer naar buiten..
De lieve vrouw in huis hier had een fijne vinaigrette gemaakt van mosterd, appelcider azijn, olijfolie en pezo.. Met wat gemengde sla, een lekker rood wijntje het was een fantastisch maaltijdje geworden..
Beter dan dat we hem hebben gehad uit de oven, dus een blijvertje van 't eitje denk ik
Bedankt voor het lezen!