NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Ik was van plan dit typische Franse gerecht sowieso te maken voor het bezoek van mijn ouders afgelopen weekend. Maar toen dacht ik, hé, het thema van de maand is Vive la France! Dus kan ik evengoed deelnemen. Je weet nooit wat er van komt.
We beginnen met de ingrediënten:
- 500 ml melk
- 2 eidooiers
- 2 hele eieren
- 30 g boter
- 112 g patisseriebloem
- 250 g lichtbruine suiker
- 3 el calvados (rum is ook veelgebruikt, maar dat had ik niet in huis en calvados is op en top Frans)
- Pakje vanillesuiker
Werkwijze:
- Verwarm de melk samen met de boter en de vanillesuiker
- Meng de eieren, eidooiers met de lichtbruine suiker en klopt op tot een luchtige massa
- Voeg de bloem toe en meng goed door
- Voeg daarna de calvados toe
- Als de boter gesmolten is in de melk, mag dit er ook opnieuw bij en mag dit nog verder worden gemengd
- Eens het beslag er ongeveer als pannenkoekenbeslag uitziet, is het goed
- Zet dit een nacht in de koelkast
Ik heb het beslag in een kan gedaan, want dat voorkomt het morsen bij het uitgieten.
De dag erna heb ik mijn pelletgrill opgestookt tot 230°C. Het beslag heb ik nog eens opgeroerd en in de speciale koperen 'canelé'vormpjes gedaan, tot ongeveer een kleine cm onder de rand. Siliconen vormpjes zijn af te raden omdat ze geen hitte doorgeven voor karamelisatie.
Dit mocht dan 10 minuten op de pelletgrill bij een temperatuur van 230°C. Na 10 minuten heb ik de temperatuur verlaagd naar 200°C en heb ik alles nog ongeveer 40 minuten laten doorbakken. Vanbuiten moet het wat gekarameliseerd zijn, vanbinnen nog lekker luchtig.
Het resultaat ziet er dan ongeveer zo uit. De canelés blazen op, maar zakken terug in en zijn eigenlijk nog heel mals:
En dit is dan het eindresultaat. Niet overdreven zoet en lekker luchtig. Ze waren in ieder geval zeer snel op, dus het resultaat was zeer geslaagd!
We beginnen met de ingrediënten:
- 500 ml melk
- 2 eidooiers
- 2 hele eieren
- 30 g boter
- 112 g patisseriebloem
- 250 g lichtbruine suiker
- 3 el calvados (rum is ook veelgebruikt, maar dat had ik niet in huis en calvados is op en top Frans)
- Pakje vanillesuiker
Werkwijze:
- Verwarm de melk samen met de boter en de vanillesuiker
- Meng de eieren, eidooiers met de lichtbruine suiker en klopt op tot een luchtige massa
- Voeg de bloem toe en meng goed door
- Voeg daarna de calvados toe
- Als de boter gesmolten is in de melk, mag dit er ook opnieuw bij en mag dit nog verder worden gemengd
- Eens het beslag er ongeveer als pannenkoekenbeslag uitziet, is het goed
- Zet dit een nacht in de koelkast
Ik heb het beslag in een kan gedaan, want dat voorkomt het morsen bij het uitgieten.
De dag erna heb ik mijn pelletgrill opgestookt tot 230°C. Het beslag heb ik nog eens opgeroerd en in de speciale koperen 'canelé'vormpjes gedaan, tot ongeveer een kleine cm onder de rand. Siliconen vormpjes zijn af te raden omdat ze geen hitte doorgeven voor karamelisatie.
Dit mocht dan 10 minuten op de pelletgrill bij een temperatuur van 230°C. Na 10 minuten heb ik de temperatuur verlaagd naar 200°C en heb ik alles nog ongeveer 40 minuten laten doorbakken. Vanbuiten moet het wat gekarameliseerd zijn, vanbinnen nog lekker luchtig.
Het resultaat ziet er dan ongeveer zo uit. De canelés blazen op, maar zakken terug in en zijn eigenlijk nog heel mals:
En dit is dan het eindresultaat. Niet overdreven zoet en lekker luchtig. Ze waren in ieder geval zeer snel op, dus het resultaat was zeer geslaagd!