- Berichten
- 10.102
Hoi bbq collega's
Gisteravond kregen we visite. Visite die nog niet verder gekomen was met bqq-en dan het befaamde hollandse grillen
Ze kwamen voor de eerste keer eten bij ons. Dat is dus altijd leuk.
We zijn begonnen met een plankje met koud gerookte zalm op toast en zeeuws spek in blokjes. Uiteraard alles zelf van de bbq gemaakt.
Daarna een overheerlijke knoflooksoep, gewoon van het fornuis. Das nu eenmaal makkelijker.
Hoofdgerecht was een picanha met de chimmichurri van Mac, diverse salades (hier van het forum), frietjes met zelfgemaakte mayo en een restje bbq-apple beans.
Als afsluiter een rolo-banaan van de bbq. Omdat ie zo lekker makkelijk is
Helaas niet al te veel foto's kunnen nemen maar toch geprobeerd alles vast te leggen. Anders niet gebeurd natuurlijk B-)
De chimmichurri al een dag eerder gemaakt. Dan is het het lekkerst.
Gisteren ochtend de knoflooksoep en mayo gemaakt. Ook alvast de picanha getrimd
18 teentjes knoflook jonguh B-)
		
		
	
	
		 
	
		 
	
De mayo
		 
	
Picanha trimmen
		 
	
Toen kwam de visite. Na de koffie een plankje met de zalm, zeeuws spek en voor de kids (want: lusten die alles???) ook nog toast met kruidenkaas
Er was al flink van het plankje gesnoept toen ik er aan dacht een foto te maken.....
		 
	
Nadat we hadden uitgelegd wat een picanha was, deze op de wsm gelegd.
Lekker laten roken bij een temp van 110-120 graden
		 
	
Ondertussen begonnen we aan het soepje. Dat viel in zeer goede aarde
		 
	
Na het soepje en een beetje gekeuvel was het tijd om de picanha af te fakkelen.
Uiteraard onder het toeziend en zeer geintresseerd oog van de visite B-)
 B-)
		 
	
Vervolgens werd de tafel volgezet met allerlei lekkers
		 
	
De picanha van dichtbij voordat men er op los ging
		 
	
Lekker gevuld bordje met allemaal heerlijke gerechten. De chimmichurrie op de picanha deed het ook erg goed
		 
	
En als laatste het toetje,
Nog net even snel een foto kunnen maken, want het was erg gezellig
		 
	
Helaas van de bbq-beans geen foto, we hadden eerst in grote lijnen het recept verteld. Je zag de gezichten bedenkelijk kijken: Gaat dit smaken???
Des te groter het plezier toen ze na de eerste hap verbaasd waren en meerdere keren opschepten Geweldig.
  Geweldig.
Hopelijk voor inspiratie bij de visite gezorgd. Ze hebben in ieder geval genoten van een heerlijk en gezellig avondje.
En wij ook natuurlijk.
Bedankt voor het kijken.
Rick
	
		
			
		
		
	
				
			Gisteravond kregen we visite. Visite die nog niet verder gekomen was met bqq-en dan het befaamde hollandse grillen

Ze kwamen voor de eerste keer eten bij ons. Dat is dus altijd leuk.
We zijn begonnen met een plankje met koud gerookte zalm op toast en zeeuws spek in blokjes. Uiteraard alles zelf van de bbq gemaakt.
Daarna een overheerlijke knoflooksoep, gewoon van het fornuis. Das nu eenmaal makkelijker.
Hoofdgerecht was een picanha met de chimmichurri van Mac, diverse salades (hier van het forum), frietjes met zelfgemaakte mayo en een restje bbq-apple beans.
Als afsluiter een rolo-banaan van de bbq. Omdat ie zo lekker makkelijk is

Helaas niet al te veel foto's kunnen nemen maar toch geprobeerd alles vast te leggen. Anders niet gebeurd natuurlijk B-)
De chimmichurri al een dag eerder gemaakt. Dan is het het lekkerst.
Gisteren ochtend de knoflooksoep en mayo gemaakt. Ook alvast de picanha getrimd
18 teentjes knoflook jonguh B-)
 
	 
	De mayo
 
	Picanha trimmen
 
	Toen kwam de visite. Na de koffie een plankje met de zalm, zeeuws spek en voor de kids (want: lusten die alles???) ook nog toast met kruidenkaas
Er was al flink van het plankje gesnoept toen ik er aan dacht een foto te maken.....
 
	Nadat we hadden uitgelegd wat een picanha was, deze op de wsm gelegd.
Lekker laten roken bij een temp van 110-120 graden
 
	Ondertussen begonnen we aan het soepje. Dat viel in zeer goede aarde
 
	Na het soepje en een beetje gekeuvel was het tijd om de picanha af te fakkelen.
Uiteraard onder het toeziend en zeer geintresseerd oog van de visite
 B-)
 B-) 
	Vervolgens werd de tafel volgezet met allerlei lekkers
 
	De picanha van dichtbij voordat men er op los ging
 
	Lekker gevuld bordje met allemaal heerlijke gerechten. De chimmichurrie op de picanha deed het ook erg goed
 
	En als laatste het toetje,
Nog net even snel een foto kunnen maken, want het was erg gezellig
 
	Helaas van de bbq-beans geen foto, we hadden eerst in grote lijnen het recept verteld. Je zag de gezichten bedenkelijk kijken: Gaat dit smaken???
Des te groter het plezier toen ze na de eerste hap verbaasd waren en meerdere keren opschepten
 Geweldig.
  Geweldig.Hopelijk voor inspiratie bij de visite gezorgd. Ze hebben in ieder geval genoten van een heerlijk en gezellig avondje.
En wij ook natuurlijk.
Bedankt voor het kijken.
Rick
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		