- Berichten
- 5.009
Gisteren eens gekozen voor enkele visgerechtjes. Hup naar de markt en verlekkerd rond kijken. Aanbod in het limburgse is helaas niet altijd gelijk aan de kuststreek, maar alla, ....
3 gerechten:
- Gamba's in knoflook olie met enkele pepertjes
- Tonijn in sojasaus gemarineerd met wakame salade
- Zeeduivel met frietjes
- Eea voorzien van frisse volle chardonnay
Gamba's:
Olie met knoflook en pepers op de Q gezet en deze verhit tot een temperatuur van 130 C. Om geknoei etc te voorkomen, en bakje tegen direct vuur te beschermen, deze in de skillet gezet.
Knoffie en pepers ff laten trekken. Daarna de gamba's erbij en 4 á 5 minuten laten garen.
Tonijn:
Stukje tonijn in de kikoman gelegd en na 30'omgekeeerd. Daarna droog geveegd en voorzien van een randje sesamzaadjes.
Tonijn op het hete grilrooster. Beide zijnen 2x 1 minuten. Na 1 minuut gedraaid. Helaas lukte dat, gezien het ruitje niet geheel. Kerntemperatuur 52 C.
Geserveerd met Wakame Salade
Zeeduivel:
Staartje en de ruggegraat zaten er nog in. Wat een lekkere stevige vis.
De vis aan beide zijden gekruid met peper, zeezout en italiaanse kruiden. Deze goed ingewreven en een uurtje in late trekken. De Q getemperd naar 170 C dome temp.
Vis eerst ff-tjes op folie aan laten garen. Aangezien het weer eens begon te hozen de Q snel onder het afdak gereden. Helaas geen andere foto's van het visje op de Q.
De vis van de folie gehaald en aan beide zijden boven de kolen gegrild tot een kerntemperatuur van 62 C.
3 gerechten:
- Gamba's in knoflook olie met enkele pepertjes
- Tonijn in sojasaus gemarineerd met wakame salade
- Zeeduivel met frietjes
- Eea voorzien van frisse volle chardonnay
Gamba's:
Olie met knoflook en pepers op de Q gezet en deze verhit tot een temperatuur van 130 C. Om geknoei etc te voorkomen, en bakje tegen direct vuur te beschermen, deze in de skillet gezet.
Knoffie en pepers ff laten trekken. Daarna de gamba's erbij en 4 á 5 minuten laten garen.
Tonijn:
Stukje tonijn in de kikoman gelegd en na 30'omgekeeerd. Daarna droog geveegd en voorzien van een randje sesamzaadjes.
Tonijn op het hete grilrooster. Beide zijnen 2x 1 minuten. Na 1 minuut gedraaid. Helaas lukte dat, gezien het ruitje niet geheel. Kerntemperatuur 52 C.
Geserveerd met Wakame Salade
Zeeduivel:
Staartje en de ruggegraat zaten er nog in. Wat een lekkere stevige vis.
De vis aan beide zijden gekruid met peper, zeezout en italiaanse kruiden. Deze goed ingewreven en een uurtje in late trekken. De Q getemperd naar 170 C dome temp.
Vis eerst ff-tjes op folie aan laten garen. Aangezien het weer eens begon te hozen de Q snel onder het afdak gereden. Helaas geen andere foto's van het visje op de Q.
De vis van de folie gehaald en aan beide zijden boven de kolen gegrild tot een kerntemperatuur van 62 C.