- Berichten
- 2.745
Verse worst gemaakt na het recept uit de worstbijbel .
Vanochtend varkensnek in stukken gesneden en gezouten dit in de koelkast gezet.
De Porkert in de vriezer om hem lekker koud te maken.
Heb er geen spek bij gedaan.
Wat water koud gezet .
De kruiden afgewogen en bij elkaar gedaan.
Darm in water en schoongespoeld.
s'middags gehakt gedraaid de kruiden erdoor en het water dit goed gemengd en dit weer in de koelkast voor een tijdje.
En dan de Porkert klaar maken voor het vullen en de darm er om heen .
Met z'n twee?n het deeg in de darm draaien valt niet tegen was even zoeken in het begin maar ging volgens ons wel goed.
Daarna worstjes gemaakt en deze liggen nu in koelkast morgen een paar bakken voor het avond eten en de rest in vacu?m en in de vriezer.
Had een klein stukje op de bbq gelegd om te proeven maar heb het met de Gyros bij de broodjes gedaan en er niet om gedacht en zo opgegeten.
Dat we zullen het morgen moeten proeven.
Vonden het leuk om te doen zullen wel wat andere recepten uit proberen t.z.t.
Foto's spreken voor zich.
Kruidenmengsel
Zwarte peper
Nootmuskaat
Knoflook
Verse salie
Magere melkpoeder
Bieslook
Platte peterselie.
Vlees gesneden
Kruiden en de darm.
Gehakt draaien.
Porkert klaar maken met de darm.
De darm vullen.
De hele worst.
Worstjes gedraaid.
Het eind resultaat.
Morgen Update ga dan een paar bakken .
Weet niet waar dit hoort heb het hier maar neer gezet.
Als het ergens anders hoort dan verander het dan maar.
Vanochtend varkensnek in stukken gesneden en gezouten dit in de koelkast gezet.
De Porkert in de vriezer om hem lekker koud te maken.
Heb er geen spek bij gedaan.
Wat water koud gezet .
De kruiden afgewogen en bij elkaar gedaan.
Darm in water en schoongespoeld.
s'middags gehakt gedraaid de kruiden erdoor en het water dit goed gemengd en dit weer in de koelkast voor een tijdje.
En dan de Porkert klaar maken voor het vullen en de darm er om heen .
Met z'n twee?n het deeg in de darm draaien valt niet tegen was even zoeken in het begin maar ging volgens ons wel goed.
Daarna worstjes gemaakt en deze liggen nu in koelkast morgen een paar bakken voor het avond eten en de rest in vacu?m en in de vriezer.
Had een klein stukje op de bbq gelegd om te proeven maar heb het met de Gyros bij de broodjes gedaan en er niet om gedacht en zo opgegeten.
Dat we zullen het morgen moeten proeven.
Vonden het leuk om te doen zullen wel wat andere recepten uit proberen t.z.t.
Foto's spreken voor zich.
Kruidenmengsel
Zwarte peper
Nootmuskaat
Knoflook
Verse salie
Magere melkpoeder
Bieslook
Platte peterselie.

Vlees gesneden

Kruiden en de darm.

Gehakt draaien.

Porkert klaar maken met de darm.

De darm vullen.

De hele worst.

Worstjes gedraaid.

Het eind resultaat.
Morgen Update ga dan een paar bakken .
Weet niet waar dit hoort heb het hier maar neer gezet.
Als het ergens anders hoort dan verander het dan maar.