- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Ik hoor jullie al denken: "een kerstkado? hoe dan? het is lente!!!!"
Nou, dat zit zo:
Vorig jaar heb ik eens bife de tira gemaakt, en man man man, wat was dat lekker.
En het ziet er ook nog eens geweldig goed uit!
www.bbqgenootschap.nl
Dus deel je zo eens wat foto's met vrienden en familie.
En wat is dan een veelgehoorde (lees: standaard) reactie: "Nou, dat mag je ook wel eens voor ons maken hoor."
En nu komt kerst in beeld. Het terugkerende dilemma: wat geef je je ouders en broertje?????
Vroeger kon je wegkomen met sokken of cassettebandjes. Dat lukt nu niet meer.
Maar wat wel kan: een lekker etentje! En vanwege de eerder genoemde reacties moest het natuurlijk bife de tira worden.
En na hele drukke maanden was vorige week eindelijk de dag waarop we allemaal tijd hadden om eens samen te komen.
Dat verklaard het 'verlaat kerstkado".
Goed, genoeg blabla. De pics
Na de koffie en wat hapjes (geen foto dus niet gebeurt) eerst een lekker bier open getrokken.
Wij kende deze nog niet, maar is erg goed bevallen.
Even later de wsm opgestart en de bife de tira (in 3 stukken anders past het niet
) mocht er op
Het waren deze keer flinke dikke jongens
Tijdens het garen (dat duurde ca 45min) nog even wat zelfgemaakte bruschetta geserveerd.
Man man man, wat is dat eigenlijk toch geweldig lekker.
Je ziet wat zout-flakes op de bruschetta liggen. Deze komen van "Zeeuwsche zoute". een eerlijk en ambachtelijk product uit ons mooie Zeeland.
En het is een serieus hele lekkere zout. Dit is een blijvertje hoor!
Eindelijk was het zover. De stukken bife de tira waren op een kern van ca 48gr aanbeland en mochten afgefakkeld worden.
Daarna zagen ze er zo uit
En dan op het bordje, met zoete aardappelpuree, een venkel salade met karnemelk (recept komt van MIljuschka) en de chimmichurri van Mac
miljuschka.nl
www.bbqgenootschap.nl
Wat hebben we zitten smullen met z'n allen.
We houden van koken en lekker eten, maar om het te delen met anderen maakt het vele malen leuker.
En het is natuurlijk geweldig om tegen je gasten te zeggen: "voor ons is het just another saturday"
Afgesloten met een eenvoudig maar erg lekker toetje. Buikjes zijn vol en een luchtig toetje dat de smaakpapillen even omschakelt wordt gewaardeerd.
Hiervoor een paar mooie fruitjes bij een Turkse winkel gekocht.
Dank voor het kijken en vrolijk Pasen.
Rick
PS
aanradertje hoor, Zeeuwsche zoute
Ik hoor jullie al denken: "een kerstkado? hoe dan? het is lente!!!!"
Nou, dat zit zo:
Vorig jaar heb ik eens bife de tira gemaakt, en man man man, wat was dat lekker.
En het ziet er ook nog eens geweldig goed uit!
Bife de Tira
Beste bbq collega's Enige tijd geleden liep ik door de Hanos en zag ik dit mooie stukje vlees liggen; Bife de Tira. Nog nooit van gehoord maar het zag er fantastisch uit dus, hup, in de winkelwagen. Gisteren tijd om het eens te gaan bereiden. Gezien het stuk vlees zat ik een beetje aan een...

En wat is dan een veelgehoorde (lees: standaard) reactie: "Nou, dat mag je ook wel eens voor ons maken hoor."
En nu komt kerst in beeld. Het terugkerende dilemma: wat geef je je ouders en broertje?????
Vroeger kon je wegkomen met sokken of cassettebandjes. Dat lukt nu niet meer.
Maar wat wel kan: een lekker etentje! En vanwege de eerder genoemde reacties moest het natuurlijk bife de tira worden.
En na hele drukke maanden was vorige week eindelijk de dag waarop we allemaal tijd hadden om eens samen te komen.
Dat verklaard het 'verlaat kerstkado".
Goed, genoeg blabla. De pics
Na de koffie en wat hapjes (geen foto dus niet gebeurt) eerst een lekker bier open getrokken.
Wij kende deze nog niet, maar is erg goed bevallen.
Even later de wsm opgestart en de bife de tira (in 3 stukken anders past het niet

Het waren deze keer flinke dikke jongens

Tijdens het garen (dat duurde ca 45min) nog even wat zelfgemaakte bruschetta geserveerd.
Man man man, wat is dat eigenlijk toch geweldig lekker.
Je ziet wat zout-flakes op de bruschetta liggen. Deze komen van "Zeeuwsche zoute". een eerlijk en ambachtelijk product uit ons mooie Zeeland.
En het is een serieus hele lekkere zout. Dit is een blijvertje hoor!
Eindelijk was het zover. De stukken bife de tira waren op een kern van ca 48gr aanbeland en mochten afgefakkeld worden.
Daarna zagen ze er zo uit

En dan op het bordje, met zoete aardappelpuree, een venkel salade met karnemelk (recept komt van MIljuschka) en de chimmichurri van Mac

Frisse salade met venkel en karnemelkdressing
Deze heerlijke frisse salade is perfect om als bijgerecht bij een barbecue te serveren of gewoon als een lekkere lunch. Dat kan natuurlijk ook!

Mac's Chimichurri
Wat is Chimichurri: Chimichurri, (of Chimmichurri), is een groene saus, die oorspronkelijk uit Argentini? komt, en welke met name gegeten wordt bij gegrild vlees. Chimichurri heeft als basis fijn gehakte (platte) peterselie, knoflook, oregano en witte of rode azijn. In Latijns Amerikaanse...

Wat hebben we zitten smullen met z'n allen.
We houden van koken en lekker eten, maar om het te delen met anderen maakt het vele malen leuker.
En het is natuurlijk geweldig om tegen je gasten te zeggen: "voor ons is het just another saturday"

Afgesloten met een eenvoudig maar erg lekker toetje. Buikjes zijn vol en een luchtig toetje dat de smaakpapillen even omschakelt wordt gewaardeerd.
Hiervoor een paar mooie fruitjes bij een Turkse winkel gekocht.
Dank voor het kijken en vrolijk Pasen.
Rick
PS
aanradertje hoor, Zeeuwsche zoute