BasBQ
Beef en Steak

Verlaat kerstkado: Bife de Tira

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.120
Beste bbq collega's

Ik hoor jullie al denken: "een kerstkado? hoe dan? het is lente!!!!"

Nou, dat zit zo:
Vorig jaar heb ik eens bife de tira gemaakt, en man man man, wat was dat lekker.
En het ziet er ook nog eens geweldig goed uit!
Dus deel je zo eens wat foto's met vrienden en familie.
En wat is dan een veelgehoorde (lees: standaard) reactie: "Nou, dat mag je ook wel eens voor ons maken hoor."

En nu komt kerst in beeld. Het terugkerende dilemma: wat geef je je ouders en broertje?????
Vroeger kon je wegkomen met sokken of cassettebandjes. Dat lukt nu niet meer.
Maar wat wel kan: een lekker etentje! En vanwege de eerder genoemde reacties moest het natuurlijk bife de tira worden.

En na hele drukke maanden was vorige week eindelijk de dag waarop we allemaal tijd hadden om eens samen te komen.
Dat verklaard het 'verlaat kerstkado".

Goed, genoeg blabla. De pics

Na de koffie en wat hapjes (geen foto dus niet gebeurt) eerst een lekker bier open getrokken.
Wij kende deze nog niet, maar is erg goed bevallen.

20240323_164112.jpg


Even later de wsm opgestart en de bife de tira (in 3 stukken anders past het niet :cool: ) mocht er op

20240323_170800.jpg


20240323_171813.jpg


Het waren deze keer flinke dikke jongens 💪
Tijdens het garen (dat duurde ca 45min) nog even wat zelfgemaakte bruschetta geserveerd.
Man man man, wat is dat eigenlijk toch geweldig lekker.

20240323_172305.jpg


Je ziet wat zout-flakes op de bruschetta liggen. Deze komen van "Zeeuwsche zoute". een eerlijk en ambachtelijk product uit ons mooie Zeeland.
En het is een serieus hele lekkere zout. Dit is een blijvertje hoor!

20240323_172319.jpg


Eindelijk was het zover. De stukken bife de tira waren op een kern van ca 48gr aanbeland en mochten afgefakkeld worden.

20240323_180636.jpg


Daarna zagen ze er zo uit 😍

20240323_181401.jpg


20240323_181456.jpg


En dan op het bordje, met zoete aardappelpuree, een venkel salade met karnemelk (recept komt van MIljuschka) en de chimmichurri van Mac

20240323_181910.jpg


Wat hebben we zitten smullen met z'n allen.
We houden van koken en lekker eten, maar om het te delen met anderen maakt het vele malen leuker.
En het is natuurlijk geweldig om tegen je gasten te zeggen: "voor ons is het just another saturday" 🤣

Afgesloten met een eenvoudig maar erg lekker toetje. Buikjes zijn vol en een luchtig toetje dat de smaakpapillen even omschakelt wordt gewaardeerd.
Hiervoor een paar mooie fruitjes bij een Turkse winkel gekocht.

20240323_190558.jpg



Dank voor het kijken en vrolijk Pasen.
Rick

PS
aanradertje hoor, Zeeuwsche zoute
 
Ziet er weer goed uit!

Die bife de tara moet ik hier ook eens gaan maken, ziet er echt goed uit.
 
Ziet er weer goed uit!

Die bife de tara moet ik hier ook eens gaan maken, ziet er echt goed uit.
Moet je zeker eens maken.
Tuurlijk Is het "gewoon" een mooi stukje rund met een vetrand.
Maar net als bij picanha geeft dat vet een heerlijke smaak.

En omdat het een lange reep rund Is, is ook de presentatie leuk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan