Thmsgulden
Sprokkelaar
- Berichten
- 34
Goedemiddag allen,
Zoals de titel al aangeeft, wil ik barbecue gerechten gaan verkopen op een markt/braderie bij ons in het dorp.
Sinds een jaar woon in het oudste straatje van mijn dorp waar jaarlijks een paardenmarkt wordt georganiseerd. Vorig jaar liep ik al rond met het idee om op deze markt een kleine 2, 3-tal snacks (pulled pork, moink balls, e.d.) te verkopen. Dit heb ik destijds helaas geen vervolg kunnen geven in verband met een drukke periode.
Ik heb hier al een draadje over gelezen (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17270.45) maar de auteur heeft dit plan nooit doorgezet vanwege onder andere het vele regelen en de eventuele risico's. Mijn grote voordeel is dat ik midden op de markt zit. Met andere woorden, ik kan vanaf mijn eigen oprit onder bijvoorbeeld een partytent de spullen verkopen. Directe beschikking over koelkasten en keukens maakt dat ik geen zorgen heb over het vervoer, de routing van mijn eten en eventuele temperaturen. Ik doe alles vanuit mijn tuin, met de beschikking over mijn eigen barbecues en keuken. Daarnaast heb ik de beschikking over een goede vriend (slager) met ervaring met catering. Ik doe het niet per definitie om geld te maken. Ik vind het vooral gezellig en leuk om mensen van eten te laten genieten in plaats van een half-warm broodje beenham of slappe friet...
Mijn vraag is eigenlijk, hebben mensen van dit forum ervaring met cartering. Wat zijn de proced?s voor het verkopen van voedsel? Ik heb hier wat over gelezen via onder andere: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005758/2016-10-06 maar ben benieuwd of iemand uit eigen ervaring kan spreken. Met betrekking tot vergunningen, maakt het nog verschil dat ik dit vanuit eigen tuin doe?
Ik heb alle tijd voor een goede voorbereiding. Dit jaar is de markt namelijk net geweest. Ik wil het goed aanpakken en richt mij dus op de markt van volgend jaar, juli 2019.
Alle tips, verwijzingen en ervaringen zijn welkom.
Bedankt!
Thomas
Zoals de titel al aangeeft, wil ik barbecue gerechten gaan verkopen op een markt/braderie bij ons in het dorp.
Sinds een jaar woon in het oudste straatje van mijn dorp waar jaarlijks een paardenmarkt wordt georganiseerd. Vorig jaar liep ik al rond met het idee om op deze markt een kleine 2, 3-tal snacks (pulled pork, moink balls, e.d.) te verkopen. Dit heb ik destijds helaas geen vervolg kunnen geven in verband met een drukke periode.
Ik heb hier al een draadje over gelezen (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17270.45) maar de auteur heeft dit plan nooit doorgezet vanwege onder andere het vele regelen en de eventuele risico's. Mijn grote voordeel is dat ik midden op de markt zit. Met andere woorden, ik kan vanaf mijn eigen oprit onder bijvoorbeeld een partytent de spullen verkopen. Directe beschikking over koelkasten en keukens maakt dat ik geen zorgen heb over het vervoer, de routing van mijn eten en eventuele temperaturen. Ik doe alles vanuit mijn tuin, met de beschikking over mijn eigen barbecues en keuken. Daarnaast heb ik de beschikking over een goede vriend (slager) met ervaring met catering. Ik doe het niet per definitie om geld te maken. Ik vind het vooral gezellig en leuk om mensen van eten te laten genieten in plaats van een half-warm broodje beenham of slappe friet...
Mijn vraag is eigenlijk, hebben mensen van dit forum ervaring met cartering. Wat zijn de proced?s voor het verkopen van voedsel? Ik heb hier wat over gelezen via onder andere: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005758/2016-10-06 maar ben benieuwd of iemand uit eigen ervaring kan spreken. Met betrekking tot vergunningen, maakt het nog verschil dat ik dit vanuit eigen tuin doe?
Ik heb alle tijd voor een goede voorbereiding. Dit jaar is de markt namelijk net geweest. Ik wil het goed aanpakken en richt mij dus op de markt van volgend jaar, juli 2019.
Alle tips, verwijzingen en ervaringen zijn welkom.
Bedankt!
Thomas