BasBQ
Beef en Steak

Varkensrollade van de BGE

 

Cbl

Sprokkelaar
Berichten
45
Zojuist een rollade op de BIg Green Egg klaar gemaakt...
Was de eerste keer dus geen idee wat ik kon verwachten.

De rollade heb ik gekruid met de kruiden van BGE, namelijk de Down en Dizzy...

In totaal heeft de rollade er 3 uur en 45 minuten opgelegen met een temperattur van +/- 100 graden, soms iets meer en soms iets minder...

Op de kolen, mix van Black Ranche en Peko, heb ik wat appelhoud snippers gedaan voor het rookje..

45 minuten voor het einde heb ik de rollade ingesmeerd met BBQ saus , de Sweet Baby Ray's..

Op een gegeven moment was de kerntemperatuur na ongeveer 3 uur 60 graden en bleef daar op hangen, ongeduldig als ik ben heb ik de dome verplaatst , dacht dat het daar aan lag... Niet dus.. Bleek dat ik gewoon geduld moest hebben ,na een 30 minuten ging de temperatuur weer omhoog en na een tip uit de chat heb ik de rollade er toen ook maar afgehaald..

De rollade smaakt voortreffelijk , mooi ros? en heerlijk sappig.

Zie hieronder de foto's

image-13.jpg


image-14.jpg


image-16.jpg


image-17.jpg


image-18.jpg
 
Prachtig stukje vlees geworden! Mooie rookring er in.  8)
 
lekker hoor
 
De rollade heb ik gekruid met de kruiden van BGE, namelijk de Down en Dizzy...


knap werk die zelf gemaakte rollade.
ziet dr mooi uit
 
Ziet er goed uit! Heb net toevallig ook rollade gemaakt was mijn eerste keer van de Q.
Der gaat er hier nooit meer 1 de pan in. Wat voor vlees heb je gebruikt?
 
Mooie rollade geworden.
 
Heerlijk ziet het er uit!
 
Een heerlijke rollade!!
 
Ziet er goed uit, zal ook wel zo gesmaakt hebben  ;)
 
Ziet er heerlijk uit :mad:
 
Terug
Bovenaan Onderaan