Beef en Steak

Varkenskroontje

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.314
Vandaag dus eens varkenskroontje. Vet kruiselings ingesneden en dan alles in The Jerk van Noskos gezet. Zo ff in de koelkast laten intrekken. Daarna indirect op 170° gegaard met 2 chunks perenhout.
simpel, maar oh zo lekker.

D64F9623-CB5D-450E-9E80-BFCB684C06C7.jpeg


677A5897-8602-446F-85DB-D9835C6022A4.jpeg


972D9577-CCA4-4C36-A6B6-B7CDD0136E76.jpeg


44207622-E56C-496C-8E21-791BF8A77B9A.jpeg


25677C5C-1FAF-465C-8739-479DF6D8A888.jpeg


607E6703-8F4D-4565-A9E4-E560A42304F8.jpeg


425AC88D-A82E-42C1-8123-385C1C654FA9.jpeg
 
Mooi bordje zo!

Had ik best willen proeven. 😋😋
 
Mooi bordje zo!

Had ik best willen proeven. 😋😋

Dat neem ik aan :LOL:
Leuke is dat ze zo per 2 botjes gewoon in de koelkast staan bij een lokale boerderij(winkel). Dus makkelijk op zaterdagvoormiddag afgehaald en ideaal voorn2 personen.
 
zo, dat ziet er lekker uit.
heb nu spontaan honger
 
Heerlijk stukje vlees zeg! Dat varkentje heb je goed gewassen. Dacht eerst dat je dat hele stuk opgegeten had! 🤭
 
Heerlijk stukje vlees zeg! Dat varkentje heb je goed gewassen. Dacht eerst dat je dat hele stuk opgegeten had! 🤭
Neenee, het waren 2 beentjes, dus mooi doormidden. Voor de vrouw eentje en voor mij.
Meestal zie je ze met 4 tot 5 beentjes of meer. Maar dan hebben maar 2 mensen de lekkere buitenkant :geek: Dus vraag me af als ik meer volk heb, of ik ze niet gewoon per 2 beentjes klaar maak ipv een groot stuk.

Deze is totaal traag gegaard en dus niet gegrild en die buitenkant ziet er heerlijk uit. De volgende keer mss wel eens proberen met nog injecteren of pekelen voor nog meer smaak.
 
Neenee, het waren 2 beentjes, dus mooi doormidden. Voor de vrouw eentje en voor mij.
Meestal zie je ze met 4 tot 5 beentjes of meer. Maar dan hebben maar 2 mensen de lekkere buitenkant :geek: Dus vraag me af als ik meer volk heb, of ik ze niet gewoon per 2 beentjes klaar maak ipv een groot stuk.

Deze is totaal traag gegaard en dus niet gegrild en die buitenkant ziet er heerlijk uit. De volgende keer mss wel eens proberen met nog injecteren of pekelen voor nog meer smaak.
Per 2 is niet gek inderdaad. De buitenkant heeft toch wat meer smaak vanwege kruiden.
 
Per 2 is niet gek inderdaad. De buitenkant heeft toch wat meer smaak vanwege kruiden.
Dat bedoel ik. Nu, de hoeve waar ik ze koop, heeft ze standaard in de koelkast liggen per 2. Groter is op bestelling. Maar dit was de eerste keer en toen ik ermee bezig was en zag dat hij lekker bruin werd rondom, stelde ik mij die vraag als er meer zijn. Enige nadeel als je er maar 2 hebt, dan blijft ie moeilijk rechtop. Want ik leg hem op het ingesneden vet en het eerste uur ging dat goed, maar daarna viel hij om wat geen probleem is. Dus een groter stuk blijft wel netjes op het vet liggen
 
Dat bedoel ik. Nu, de hoeve waar ik ze koop, heeft ze standaard in de koelkast liggen per 2. Groter is op bestelling. Maar dit was de eerste keer en toen ik ermee bezig was en zag dat hij lekker bruin werd rondom, stelde ik mij die vraag als er meer zijn. Enige nadeel als je er maar 2 hebt, dan blijft ie moeilijk rechtop. Want ik leg hem op het ingesneden vet en het eerste uur ging dat goed, maar daarna viel hij om wat geen probleem is. Dus een groter stuk blijft wel netjes op het vet liggen
Werkt een ribrack niet om ze per 2 omhoog te laten staan? Presentatie technisch vind ik 1 groot stuk het vaak beter doen maar smaaktechnisch doe ik dit voor ons 4en (gezin + schoonouders) wel vaker dat ik sommige stukken verdeel van 1 naar 2 stukken.
 
Werkt een ribrack niet om ze per 2 omhoog te laten staan? Presentatie technisch vind ik 1 groot stuk het vaak beter doen maar smaaktechnisch doe ik dit voor ons 4en (gezin + schoonouders) wel vaker dat ik sommige stukken verdeel van 1 naar 2 stukken.

In mijn ribreck past dit stuk niet. Maar als je er meerdere hebt, kunt je ze wel zo zetten dat ze tegen mekaar leunen. Ik ga ook eens een keer een groter stuk maken, maar denk ik beter pekelen of injecteren.
 
Dat zijn de betere stukjes vlees. Presenteert ook mooi. Had ik zeker gelust
 
Terug
Bovenaan Onderaan