BasBQ
Beef en Steak

Varkensgebraadje met blackwell saus en asperges.

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.146
Gisteren nog eens de Q aangestoken omdat het nu toch echt wel lente is geworden.
Heb gekozen voor een stukje varkens gebraad van een 700 gram.
Heb het vlees voorzien van laagje mosterd en een rub restje wat ik nog had staan, was een pittige versie.
IMG_20230523_150603.jpg

De Q rond de 120°C.
Het vlees vanaf 50°C kerntemperatuur ingesmeerd met een mix van appelsap en vers geperste biocitroen.
Die citroenen had ik gekocht voor limoncello te maken dus veel sap op overschot:)
Intussen in de keuken wat asperges gekuist en 10 minuten gestoomd.
Voor de saus gekozen voor een Blackwell.
Omdat het nu dan toch eindelijk warm genoeg is om de ganse namiddag buiten te blijven mezelf een uitdaging gegeven.
Ik maak die saus op mijn rocketstove dacht ik.
Dat is allemaal zeer goed bevallen, ik heb eindelijk door hoe zulk een stove werkt🥸
Saus in eigenlijk niets meer dan beetje water, rundboullion blokje, room, pickles en pezo, maar wel lekker, beetje zuur wat best bij varken past.
IMG_20230523_162605.jpg
IMG_20230523_163909.jpg


Eens het vlees klaar was (63°C kern) heb ik het ingepakt om te laten rusten.

Dan de temperatuur van de Q omhoog en de asperges nog gegrilled.
IMG_20230523_171544.jpg

Intussen werden de kroketten binnen gebakken.
Eindresultaat (zonder de kroketten)
IMG_20230523_172405.jpg
 
Dat ziet er zeker lekker uit.
 
Mooi maaltje
 
Varkensvlees en daar blackwell saus bij : een zalige combinatie en daar nog wat wit goud bij ..... krijg er spontaan zin in.
 
Het was inderdaad lekker.
Komt zeker nog terug deze combinatie.
 
Mooie bereiding, dat zal prima gesmaakt hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan