- Berichten
- 5.530
2 weken geleden ook Pigwings gemaakt naar aanleiding van de mooie draadjes hier op het forum.
Bij gebrek aan voor geprepareerde pigwings deze zelf geprepareerd.
2 varkensbovenpoten= schweinehaxe meegenomen bij de Hanos en deze ontdaan van de zwoerd en het grote bot, de tibia, eruit gesneden (zie plaatje hieronder)
Dat is overigens redelijk eenvoudig aangezien dit bot redelijk los op het vlees zit.
Het ene pootje gekruid met Sparerib kruiden van verstegen, het andere pootje gemarineerd (1 nacht) in Roast red Pork marinade van Lobo en een 3 eetlepels Char siu sauce van Lee Kum Kee
Omdat na het uitsnijden van dat grote bot een redelijk groot los hangend stuk vlees ontstaat heb ik de pootjes voordat ze de BBQ opgingen opgebonden.
Het gemarineerde pootje eerst even drooggedept, en licht gekruid met homemade 5 kruidenpoeder.
De bereiding gedaan op de manier die Noskos beschrijft,
De BBQ op 120 graden 3 uur indirect, daarna 45 minuten in de alu folie en daarna weer 45 minuten uitgepakt indirect en na ongeveer 15 minuten van het laatste gedeelte gelakt, het gekruide pootje met Big Sam's Pulled Pork BBQ sauce (experiment, gewoon bij de Jumbo gekocht, lijkt een beetje op carolina mustard sauce).
Het gemarineerde pootje gelakt met Char Siu Sauce van Lee Kum Kee.
Gepofte aardappel erbij en Domi's coleslaw, HEERLIJK.
Xxxxxxxxxxx
Bij gebrek aan voor geprepareerde pigwings deze zelf geprepareerd.
2 varkensbovenpoten= schweinehaxe meegenomen bij de Hanos en deze ontdaan van de zwoerd en het grote bot, de tibia, eruit gesneden (zie plaatje hieronder)
Dat is overigens redelijk eenvoudig aangezien dit bot redelijk los op het vlees zit.

Het ene pootje gekruid met Sparerib kruiden van verstegen, het andere pootje gemarineerd (1 nacht) in Roast red Pork marinade van Lobo en een 3 eetlepels Char siu sauce van Lee Kum Kee
Omdat na het uitsnijden van dat grote bot een redelijk groot los hangend stuk vlees ontstaat heb ik de pootjes voordat ze de BBQ opgingen opgebonden.
Het gemarineerde pootje eerst even drooggedept, en licht gekruid met homemade 5 kruidenpoeder.
De bereiding gedaan op de manier die Noskos beschrijft,
De BBQ op 120 graden 3 uur indirect, daarna 45 minuten in de alu folie en daarna weer 45 minuten uitgepakt indirect en na ongeveer 15 minuten van het laatste gedeelte gelakt, het gekruide pootje met Big Sam's Pulled Pork BBQ sauce (experiment, gewoon bij de Jumbo gekocht, lijkt een beetje op carolina mustard sauce).
Het gemarineerde pootje gelakt met Char Siu Sauce van Lee Kum Kee.
Gepofte aardappel erbij en Domi's coleslaw, HEERLIJK.










Xxxxxxxxxxx