- Berichten
- 132
Vandaag de grote uitdaging aangegaan om de rosbief van 1200 gram op de OTG te bereiden. Na bijna alle berichten op dit geweldige forum te hebben doorgenomen mijn plan getrokken en de stap gewaagd. Ik heb gisteren de Maverick TE733 gekregen en kon m meteen uitproberen.
anderhalf uur voor bereiding het vlees uit de koeling gehaald om het aan de kamertemperatuur te laten wennen.. Ingesmeerd met mijn oude vertrouwde formule, mosterd, peper en zout. Toen de Q op temperatuur was het vlees erop gelegd, was best lastig om hem stabiel te houden met de harde wind. Uiteindelijk schommelde de temp tussen 120-130 en de kern liep heel rustig op. Na een minuut of 50 had de kern van het vlees een temperatuur bereikt van 42 graden. Tijd om de boel in te pakken en te laten rusten..
Ondertussen heb ik het vuur flink aangejaagd met wat Black Ranch Argentijns houtskool, prachtige vlammen schitterde me tegemoed. Na 15 minuten was het tijd om de rosbief af te grillen. Ik had er , om te checken hoe t vlees er van binnen uit zag, 2 gelijke hompen van gesneden zodat ik wist hoever ik kon gaan met afgrillen, zonde als je het nu nog even verpest. Vlees ook nog even ingekwast met olijfolie.
Het resultaat was perfect, een prachtige, sappige, malse rosbief met aan de buitenkant een mooi gegrild jasje met een perfecte bbq smaak.. Er viel een last van mijn schouders, het is tenslotte een kostbaar stuk vlees en er is een dier voor geslacht, dat wil je niet verpesten.
/---
Concreet: Rosbief 1200gr, mosterd, peper, zout, dome temp 120-130 graden en na 50 min kern van 42 graden ,15-20 minuten rusten in alu-folie en afgrillen in 5 min op maximaal vuur.
/---
Hieronder wat plaatjes:
Het was een geweldige maaltijd, op naar de volgende uitdaging
anderhalf uur voor bereiding het vlees uit de koeling gehaald om het aan de kamertemperatuur te laten wennen.. Ingesmeerd met mijn oude vertrouwde formule, mosterd, peper en zout. Toen de Q op temperatuur was het vlees erop gelegd, was best lastig om hem stabiel te houden met de harde wind. Uiteindelijk schommelde de temp tussen 120-130 en de kern liep heel rustig op. Na een minuut of 50 had de kern van het vlees een temperatuur bereikt van 42 graden. Tijd om de boel in te pakken en te laten rusten..
Ondertussen heb ik het vuur flink aangejaagd met wat Black Ranch Argentijns houtskool, prachtige vlammen schitterde me tegemoed. Na 15 minuten was het tijd om de rosbief af te grillen. Ik had er , om te checken hoe t vlees er van binnen uit zag, 2 gelijke hompen van gesneden zodat ik wist hoever ik kon gaan met afgrillen, zonde als je het nu nog even verpest. Vlees ook nog even ingekwast met olijfolie.
Het resultaat was perfect, een prachtige, sappige, malse rosbief met aan de buitenkant een mooi gegrild jasje met een perfecte bbq smaak.. Er viel een last van mijn schouders, het is tenslotte een kostbaar stuk vlees en er is een dier voor geslacht, dat wil je niet verpesten.
/---
Concreet: Rosbief 1200gr, mosterd, peper, zout, dome temp 120-130 graden en na 50 min kern van 42 graden ,15-20 minuten rusten in alu-folie en afgrillen in 5 min op maximaal vuur.
/---
Hieronder wat plaatjes:
Het was een geweldige maaltijd, op naar de volgende uitdaging