Bert zei:
Messen zijn om te snijden. Dat is hun kerntaak.
Net als bellen dat is van het mobieltje.
Dus ook al zitten er nog zoveel toeters en bellen op het gaat om het snijden.
De gewone Victorinox slagersmessen zitten tussen de ?15,- en ?50,-
De koksmessen zitten in de zelfde prijsklassen.
De hardheid van deze messen zit tussen de 55 en 57 HRC. Daardoor zijn ze ook goed zelf te slijpen.
Zoek je een mes om te snijden neem dan een voordeliger en koop gewoon een keer een nieuwe.
Heb je hem vooral om de show mee te stelen. Ga dan voor een peperdure.
[off topic mode aan] Als we allemaal volgens dat principe zouden handelen, had iedereen een UDS, daar wordt je vlees prima gaar in.. en geen WMS'en, BGE's, Primo's of weet ik het wat.. voordat je het vat van een UDS gesloopt hebt ben je jaren verder, en als je daar meteen rvs bouten in zet kun je die overzetten met de rest van de hardware in het nieuwe vat van ?10,- .
goedkoper dan een viltpakking!
En voordat je de besparing aan briketten bereikt hebt met een keramische bbq, ben je een ruim 2 pallets van 10 kg verder?[/off topic mode uit]