- Berichten
- 7.219
Beste BBQ-vrienden!
Dit jaar waren wij in Toscane!
Daar hebben we zowel culinair als cultureel een top tijd beleefd.
Mooie gerechtjes gegeten... veelal voor lunch:
Wijntjes en heerlijke vleeswaren geproefd:
Maar ook wel verbaasd geweest over de soms massale gekte:
Vooral hier:
Maar goed, er moest natuurlijk ook serieus culinair gewerkt worden!
En toen in de middag even langs bij een prachtzaak met een trotse slager die geen woord over de grens sprak, maar na de magische woorden Bistecca Fiorentina met twinkelende oogjes voor mij naar achteren toog en daar een werkelijk schitterend stuk vlees voor mij vandaan haalde. Mooi gerijpte Chianina... wat een feest!
Ik had het vlees op de kaart gezien vanaf 40 euro de kilo en het zag er mooi uit, maar ik wilde dit zelf maken!
Mijn kleine startertje ging het niet redden vreesde ik... dus een grotere geleend van de tijdelijke buurman:
De slager had mij getipt; cottora cinque minute ene kant, cinque de andere en nog cinque op het bot... en dat deed ik dus:
Tafeltje dekken:
Laten rusten met olijfolie en dan pas kruiden met peper en zout:
Cuisson was uitmuntend:
Anderhalve kilo was toch iets teveel dus volgende dag een zalig ontbijtje:
Een andere dag maakte ik konijn ingepakt in pancetta met salie (geen briljante combi die salie met konijn) maar ik dacht Saltimbocca... was niet geweldig. Zonder de salie wel!
Zwaardvis, heerlijk vers bij de lokale grootgrutter, waar so wie so erg veel mooie spullen lagen!
Deze had ik in het huisje hangen, lekker veel geproefd!
Het was een heerlijke vakantie, ook wel weer fijn om thuis te zijn... ik had mijn grote groene vriend wel gemist!
Bedankt voor het kijken!
Dit jaar waren wij in Toscane!
Daar hebben we zowel culinair als cultureel een top tijd beleefd.
Mooie gerechtjes gegeten... veelal voor lunch:
Wijntjes en heerlijke vleeswaren geproefd:
Maar ook wel verbaasd geweest over de soms massale gekte:
Vooral hier:
Maar goed, er moest natuurlijk ook serieus culinair gewerkt worden!
En toen in de middag even langs bij een prachtzaak met een trotse slager die geen woord over de grens sprak, maar na de magische woorden Bistecca Fiorentina met twinkelende oogjes voor mij naar achteren toog en daar een werkelijk schitterend stuk vlees voor mij vandaan haalde. Mooi gerijpte Chianina... wat een feest!
Ik had het vlees op de kaart gezien vanaf 40 euro de kilo en het zag er mooi uit, maar ik wilde dit zelf maken!
Mijn kleine startertje ging het niet redden vreesde ik... dus een grotere geleend van de tijdelijke buurman:
De slager had mij getipt; cottora cinque minute ene kant, cinque de andere en nog cinque op het bot... en dat deed ik dus:
Tafeltje dekken:
Laten rusten met olijfolie en dan pas kruiden met peper en zout:
Cuisson was uitmuntend:
Anderhalve kilo was toch iets teveel dus volgende dag een zalig ontbijtje:
Een andere dag maakte ik konijn ingepakt in pancetta met salie (geen briljante combi die salie met konijn) maar ik dacht Saltimbocca... was niet geweldig. Zonder de salie wel!
Zwaardvis, heerlijk vers bij de lokale grootgrutter, waar so wie so erg veel mooie spullen lagen!
Deze had ik in het huisje hangen, lekker veel geproefd!
Het was een heerlijke vakantie, ook wel weer fijn om thuis te zijn... ik had mijn grote groene vriend wel gemist!
Bedankt voor het kijken!