BasBQ
Beef en Steak

Vakantie grilling

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.041
Inmiddels al weer een weekje thuis, maar toch nog lekker terug kijken op een fijne vakantie op La Palma. We hadden een mooi huisje met, jawel, een BBQ. En wat voor een, het ding viel bijna van ellende uit elkaar en tijdens mijn "twee sessies" is de hele bodem eruit gesmolten.

Daarom zijn het maar twee sessies gebleven. De wind was van het niveau kleine orkaan zodra de zon onder ging dus een zak houtskool of kolen was er dan ook binnen een uur doorheen.

Heeft me dus niet weerhouden van het bereiden van een mooi stukje Cote de Boeuf van La Palma Koei.

6A97BD42-BF74-4EAC-A137-942A69CF245B_zpsidrf5as7.jpg


D9AEB7B1-8D2C-461A-9A06-6A4DC34F4DDD_zps6ty16wb5.jpg


042961B6-D8FA-4764-8FF6-3EFB5E7D48E8_zpsnkwweag1.jpg


1C15C9BC-97F3-4030-AD10-F332599EF68C_zpsmt0ckmat.jpg


EB8D14AF-EE1A-4E77-BBF1-4B471A60F804_zpseurktgjq.jpg


[
E3352AED-F396-463D-9C2F-4814EA3BC9F7_zpsgq3d970w.jpg


Bordje gemaakt met Papas Arragudas, droog geroosterde zilte aardappelen. Met Canarische Mojo, gemaakt van gegrillde paprika Jerez Sherry Azijn Knof olie en een hoop andere kruiden en specerijen. Alsook spinazie gebakken in knoflook. Het mooie was dat alles van het eiland zelf kwam op de Sherry azijn na.

Nog wat worsten gegrilled

F114CF17-4BF1-48F0-8351-288DE51C713A_zpspbeg1urt.jpg


De meest spannende exercitie was het missen van een normale oven in de keuken. Wel was er een hout gestookte kachel..... voor ons pyromanen is dat niet iets dat we zo maar even negeren  B-)

600B0D45-A2B2-4104-9D35-831B2D6B0166_zpsvtgkx3f5.jpg


4B265340-6711-4A11-BA91-C9DC1796FF2C_zps1ftuh1by.jpg


47765CCF-8C7C-40FB-8092-96DBE3CEF085_zps0agrzt3s.jpg


Ik had voor een bepaald gerecht een oven temperatuur van 200 graden nodig, dus ik dat ding opstoken. Een bak rook door het huis waar je U tegen zegt, maar temperatuur in de oven ho maar. Dus op verzoek van vrouwlief en kindjes mijn poging tot oven gebruik opgegeven. Was wel weer een ervaring  :D
 
Wat een leuk veelzijdig draadje, bedankt voor het delen!
 
Prachtig! Dat vlees zal vast wel hebben gesmaakt!  Weet je zeker dat je de juiste vuurkamer van de oven hebt gebruikt?
 
Ja toch wel. De onderste was de as la. Se middelste de lucht schuif en de bovenste de vuurkamer. De kookplaten bovenop waren goed warm zo niet heet echter het ontbrak aan goede rook afvoer. Er zat een schoorsteenpijp op maar zonder trek er zat ook nergens een klep of iets om de schoorsteen open te zetten, gevolg was rook uit alle gaten en kieren en heel het huis blauw.
 
Ok. Ik heb ze vaak genoeg gezien, maar nooit opgestookt. Ik heb er dus eigenlijk helemaal geen verstand van :blush:. Wel een prachtige ervaring zo  ;)
 
Zo'n oven/kachel wil ik nog een keer voor buiten onder m'n afdak.
 
Er staan er genoeg op marktplaats Bert. Deze lijkt er zelfs veel op:

http://link.marktplaats.nl/889698188
 
Terug
Bovenaan Onderaan