Beef en Steak

Vacumeren

Ik weet niet of dit het goede topic is, maar heb geen betere gevonden
Ik heb vorige week een LAVA vacumeer apparaat gekocht.
Nu heb ik 2 tartaartjes gevacumeerd en zie dat na een paar minuten er veel sappen uit de tartaar in de zak terecht komen.
Ik heb hier geen goed gevoel bij.
Heeft er iemand ervaring met vacumeren.
 
Heb sinds kort pas zo'n apparaat dus kan je niet gelijk helpen!!
 
als je iets vacumeert, pomp je alle lucht uit de plactic zak, als je het dan gelijk invriest, moeten je sppen toch bewaard blijven in hetgeen je invriest
 
Leo zei:
als je iets vacumeert, pomp je alle lucht uit de plactic zak, als je het dan gelijk invriest, moeten je sppen toch bewaard blijven in hetgeen je invriest


Binnen 1 minuut zie je al sappen al uit de tartaar trekken, dus zo snel kun je niet invriezen
 
Eerst aanvriezen en dan vacumeren. Met het vacumeren trek je een gedeelte van de sappen eruit.
 
Frits zei:
Eerst aanvriezen en dan vacumeren. Met het vacumeren trek je een gedeelte van de sappen eruit.

Ik heb laatst gelezen dat je 24 uur kunt invriezen zonden dat je last krijgt van vriesbrand, heb je hier ervaring mee ?
Verder vind ik het een goed idee.
 
Ik heb geen ervaring met tartaar of iets dergelijks maar wel met bitterballen, die vries ik een halve dag aan en vacumeer ik dan, anders blijft er van de vorm niks over bij het vacumeren.
 
Hoeveel sap zit er in tartaar , is het wel tartaar?
 

René H

Tondelzoeker
Berichten
3
Ik zou een vacumeeraparaat willen aanschaffen nu ken ik vacumeren alleen als slager met proffesionele machines.
Welke zouden julie aanraden en welke maat zakken.
Overigens zoals hierboven over de tartaar B.V. .
Tartaar is net als andere gehakt soorten vermalen vlees dus gekneusd hierdoor is het eigenlijk niet goed om de ze vacuüm te te verpakken omdat je alles eruit perst en het vocht met ontdooien een bron van bacteriën zal zijn in de meest korte periode zou het zelf nooit doen net zoals bevroren vacumeren doordat het hard is zal je eerder de kans hebben om je zak lek te maken(steken).
 
@René H ligt eraan wat je budget is.
De goekope machine van de Lidl is prima voor thuisgebruik.
Duurdere machines hebben soms extra opties, zoals: dubbele naad in 1 keer, snijden etc.
 
Ik heb het model van de Lidl.
Werkt prima voor wat ik er mee doe.
Voor een paar tientjes meer heb je nog meer mogelijkheden maar ik mis die nog niet.

Zakken bestel ik online bij Marmelot

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik zou een vacumeeraparaat willen aanschaffen nu ken ik vacumeren alleen als slager met proffesionele machines.
Welke zouden julie aanraden en welke maat zakken.
Overigens zoals hierboven over de tartaar B.V. .
Tartaar is net als andere gehakt soorten vermalen vlees dus gekneusd hierdoor is het eigenlijk niet goed om de ze vacuüm te te verpakken omdat je alles eruit perst en het vocht met ontdooien een bron van bacteriën zal zijn in de meest korte periode zou het zelf nooit doen net zoals bevroren vacumeren doordat het hard is zal je eerder de kans hebben om je zak lek te maken(steken).

Ik heb deze, super ding voor dat geld en komt incl. een mooi partijtje verschillende zakken voor het uitproberen:


Dat er wat sappen uit komen is normaal, dit is spek en procureur, leek droog toen het erin ging maar door het vacuüm trekken kwam er toch nog veel sap uit.

20240704_113356.jpg
 
@smokin` mooi apparaat.
Bij de Lidl versie schijn je niet te veel tekort achter elkaar te kunnen sealen maar daar heb ik nog nooit last van gehad.
Met PP seal je toch al snel 15 zakjes redelijk kort achter elkaar.
 
@Smokin' Yuma die ziet er wel heel interessant uit.
Zo interessant dat ik hem ook maar gekocht heb (130w / 90kPa).

Ik zat laatst een beetje te tobben met de Lidl vacuumsealer bij het vacumeren van 7,5kg PP.
Uiteindelijk lukte het wel, maar duurde langer dan nodig. Ik liep ook tegen het oververhitten aan (lampje gaat knipperen en duurt een paar minuten voordat je hem weer kunt gebruiken.
Ook heb ik het liefst een dubbele seal tegen het lekken, maar zag het niet zitten om alle 26 zakjes nog een keer door het apparaat te moeten halen.
Vind het zelf wel wat waard om die fase van het BBQ-en wat sneller te kunnen doen.

Redenen voor mij om de Vevor te kopen:
  • Maakt dubbele seals.
  • Minder kans op getob
    • Apparaat sluit op een mooiere / makkelijkere manier
    • Krachtig (dubbele motor)
    • Geen oververhitting (aluminium zorgt voor betere koeling)
  • Interne rolhouder + snijschuifje
  • Erg goedkoop gezien de functionaliteit
Al met al is de Lidl machine prima als instapmodel. Pas als je merkt dat je hem heel vaak gebruikt en tegen de beperkingen aanloopt hoef je naar iets beters te kijken.
Of als je dit van te voren al verwacht / of gewoon geld over hebt :p .
 
@Smokin' Yuma die ziet er wel heel interessant uit.
Zo interessant dat ik hem ook maar gekocht heb (130w / 90kPa).

Ik hoop dat je er veel plezier van hebt.
De mijne bevalt iig goed, gebruik hem inmiddels voor van alles, kan er echt niks negatiefs over zeggen.
 
Hier even een foto om een idee te krijgen van het verschil tussen de Vevor en de Lidl machine:
2024-07-27 09.40.30.jpg


Gelukkig kan de Vevor ook op z'n kant, zodat hij fatsoenlijk op te bergen is (mits je kastje hoog genoeg is):
2024-07-27 09.47.11.jpg
 
Heb mij vorige week deze aangeschaft. Ik had deze van de Lidl maar wat een verschil, veel meer keuze op de foodsaver. Deze week bv. passata gemaakt en dit verpakt en hierbij de functie gebruikt om zelf vaccuum te trekken, iets wat je bij de lidl niet kan. Ook regelen van snelheden is iets wat veel leuker is. Kortom ik ben tevreden van de robuust heid van de foodsaver alsook van de functies.
 
Ik heb de mijne (de Vevor) ook alweer gebruikt 😁

Nog steeds met de zakken die erbij zaten. De rollen heb ik nog niet geprobeerd.
Maar ik ga vanmiddag even shoppen voor wat nieuwe, weet nog niet welke.

DSC05307.JPG
 
Terug
Bovenaan Onderaan