willyowinki
Stoker
- Berichten
- 324
Dat maatschepjes een toegevoegde waarde hebben zal blijken uit de kiekjes.
Van te voren kan al meegedeeld worden dat de "Eggs" wel gaar waren na zo'n anderhalf uur maar daar is het meest positieve dan ook wel mee gezegd.
Dus een volgende keer zal een beter resultaat moeten opleveren.
Een mens moet zijn mislukkingen toch ook eens mogen tonen,nietwaar?
Hetgeen ook wel van de kwaliteit van de kiekjes mag worden gezegd.
Maatschepje grootte 1 eetlepel,perfecte maat voor balletjes
Perfect kuiltje maken met maatje halve theelepel en uitkomende vlees afsnijden
Mooie halve bal
Dit is een stukje koksgereedschap waarmee boterbolletjs worden gesneden.
Hier gebruikt om halve kaasbolletjes te snijden;2 op elkaar = 1 mooie ronde
Ingepakt. Randjes mooi gladmaken.
Beetje poeder aan de buitenkant. Kun je maar beter niet doen.
Klaar om te braaien.
Klein beetje vuur om de temperatuur onder de 150graden te houden.Beetje appelhout
in een envelopje.
Beetje vuur er bij
Anderhalf uurtje wachten en dan moet het goed zijn.
En....was het goed? Nou,nee. Wel mooie balletjes maar de smaak was niet om trots op te worden.
De volgende keer ander vlees (was nu vetarm rundergehakt),andere kaas en een beetje meer daarvan,andere kruiden, andere briketjes en geen rookhout. En de moed om het dan zo weer eens te proberen.
Van te voren kan al meegedeeld worden dat de "Eggs" wel gaar waren na zo'n anderhalf uur maar daar is het meest positieve dan ook wel mee gezegd.
Dus een volgende keer zal een beter resultaat moeten opleveren.
Een mens moet zijn mislukkingen toch ook eens mogen tonen,nietwaar?
Hetgeen ook wel van de kwaliteit van de kiekjes mag worden gezegd.
Maatschepje grootte 1 eetlepel,perfecte maat voor balletjes
Perfect kuiltje maken met maatje halve theelepel en uitkomende vlees afsnijden
Mooie halve bal
Dit is een stukje koksgereedschap waarmee boterbolletjs worden gesneden.
Hier gebruikt om halve kaasbolletjes te snijden;2 op elkaar = 1 mooie ronde
Ingepakt. Randjes mooi gladmaken.
Beetje poeder aan de buitenkant. Kun je maar beter niet doen.
Klaar om te braaien.
Klein beetje vuur om de temperatuur onder de 150graden te houden.Beetje appelhout
in een envelopje.
Beetje vuur er bij
Anderhalf uurtje wachten en dan moet het goed zijn.
En....was het goed? Nou,nee. Wel mooie balletjes maar de smaak was niet om trots op te worden.
De volgende keer ander vlees (was nu vetarm rundergehakt),andere kaas en een beetje meer daarvan,andere kruiden, andere briketjes en geen rookhout. En de moed om het dan zo weer eens te proberen.