BasBQ
Beef en Steak

Turkse gehaktspiezen

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.696
7630581bd25e7019c682f80d14effb45.jpg


500 gram lamsgehakt ( je kunt ook halfom nemen, rund is snel te droog)
3 EL gehakte peterselie
1 ui geraspt
1 TS kaneel
2 TS chilipoeder ( het mengsel, geen pure chili)
Peper en zout.

2c3cc3fc98e807e81bd682de49047cde.jpg


Rasp de ui fijn, en meng alle ingredi?nten doorelkaar. Vorm ze om spiezen heen.

b75fe813bde2cb73941988b78669969d.jpg


Daar bleek wel dat ik geen ervaren spiezenvormer ben, ik heb teveel gehakt om de spiezen gedaan, waardoor er tijdens het grillen een van de spies afviel ;(

e7e42479ff5c4328b5de9736d9a46a38.jpg


We aten er knoflooksauce bij, couscoussalade en een stukje turks brood.
 

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.711
Lekker recept!, bedankt voor het delen.

Ik leg mijn kebabjes trouwens gewoon op het rooster dan krijg je ook nog mooie grillmarks








Gave spiezen, die zou ik ook wel willen hebben, o wacht die heb ik ook!  ;)
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.708
Waar rasp jij de ui mee, ik heb dat laatst ook bij je andere recept gedaan, maar met een hand rasp vond ik het werk voor masochisten  :'( :'(
Ik was ook erg verrast door je kaneel, proef je die duidelijk?

Ik heb van die Microplane raspen, he le maal geweldig Emiel! Zijn niet echt goedkoop, maar dan draai je je hand niet om voor een ui of 4 ( of 6 als het moet) hoor. Ik heb een paar formaten. Topraspen.
Voor de wortelsalade gebruik ik een grovere, gaat ook als een speer! Huh? Ik zit in jouw berichtje te typen, verkeerde knopje!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.696
Nosmo zei:
Lekker recept!, bedankt voor het delen.

Ik leg mijn kebabjes trouwens gewoon op het rooster dan krijg je ook nog mooie grillmarks








Gave spiezen, die zou ik ook wel willen hebben, o wacht die heb ik ook!  ;)

Ik was bang dat ze dan vast zouden plakken, dus vandaar mijn stenen.
O? Hoe kom jij aan de spiezen dan? Wink wink, grap grap.... ;)
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.696
structor zei:
Waar rasp jij de ui mee, ik heb dat laatst ook bij je andere recept gedaan, maar met een hand rasp vond ik het werk voor masochisten  :'( :'(
Ik was ook erg verrast door je kaneel, proef je die duidelijk?


Ik heb van die Microplane raspen, he le maal geweldig Emiel! Zijn niet echt goedkoop, maar dan draai je je hand niet om voor een ui of 4 ( of 6 als het moet) hoor. Ik heb een paar formaten. Topraspen.
Voor de wortelsalade gebruik ik een grovere, gaat ook als een speer! Huh? Ik zit in jouw berichtje te typen, verkeerde knopje!

Kaneel maakt het zacht, als tegenhanger voor de chili. Geeft diepte, zeg maar.
 
Bovenaan Onderaan