Hierbij een verslagje van mijn Turducken avontuur.
Door waarschijnlijk miscommunicatie was de kalkoen niet geheel ontbeent en op de verkeerde wijze ingesneden dus moest ik zelf wat improviseren. Dus zelf de kalkoen zo veel mogelijk van het bot ontdaan. Ook de kip moest ik zelf doen maar na wat youtuben is ook dit gelukt!
Woensdagavond alvast de stuffing gemaakt van paddestoelen, vlees van braadworsten, ui, prei, brood en kipbouillon.
Vanmorgen dus begonnen met het bouwen van mijn Turducken.
Kalkoen, stufffing, kalkoen, stuffing en eend (zonder vetlaag)
Alles zo goed en zo kwaad weer in elkaar genaaid. Paprika en knoflook erover gestrooid en jasje van spek aangetrokken. Nog wat delen ge?njecteerd met kippenbouillon en toen was ie er klaar voor. 4 kg schoon aan de haak. Hij was na 2,5 uur op 71 graden.... Was iets te vroeg maar ik heb hem laten rusten in de oven op 50 graden. Omwikkeld met alu-folie.
Visite kwam en toen aansnijden! De oeh en aahs waren niet van de lucht! Heerlijk sappig vlees met een heerlijke smaak. Echt geweldig! En heel leuk om te doen! Ben er best een beetje trots op!
Hieronder de foto's!