- Berichten
- 271
Vandaag maar weer eens tsukune gemaakt. De vorige keer was een probeersel (en erg goed gelukt), dus dit was de herhaling. Ik had een starter met behoorlijk wat gruis en het duurde maar en duurde maar. Op een gegeven moment maar gewoon in m'n Weber gepleurd met de schuiven goed open, nou, dat heb ik geweten. Dat ging op een gegeven moment *HARD*: onderste schuif bijna dicht en het was nog steeds heet. Maar toen kon ik wel lekker de nodige stokjes schroeien.
Deze keer een stuk meer saus er op gedaan (ik gebruik een kant-en-klare teriyakisaus van Lidl, maar als het flesje op is ga ik die ook maar zelf maken) en stokjes af en toe ook maar indirect gelegd omdat het zo snel ging.
Ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat, dus ik denk dat het nog maar een paar keer moet
Met de restwarmte heb ik nog mooi een appel kunnen garen met een klein beetje roomboter en wat rozijnen. Daar heb ik helaas geen foto van.
Lessen voor de volgende keer: minder houtskool, schuiven minder ver open, meer appels.
Deze keer een stuk meer saus er op gedaan (ik gebruik een kant-en-klare teriyakisaus van Lidl, maar als het flesje op is ga ik die ook maar zelf maken) en stokjes af en toe ook maar indirect gelegd omdat het zo snel ging.
Ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat, dus ik denk dat het nog maar een paar keer moet
Met de restwarmte heb ik nog mooi een appel kunnen garen met een klein beetje roomboter en wat rozijnen. Daar heb ik helaas geen foto van.
Lessen voor de volgende keer: minder houtskool, schuiven minder ver open, meer appels.