- Berichten
- 1.413
Vandaag mijn eerste Wholepacker op de Weber gemaakt.
Gisteravond in de koffierub gezet.
Vanochtend volgens recept van @Ewald geïnjecteerd. Ondertussen de Bbq ingericht.
Misschien wel de eerste keer dat ik ook een bak met heet water in de Bbq heb gezet. Dat is me super goed bevallen. De temperatuur is echt veel stabieler!
In de tussentijd heb ik het afgesneden vet laten smelten en dat gemengd met een deel van de injectievloeistof.
Dat mengsel heb ik na ongeveer zes uur gebruikt toen ik de brisket ingepakt heb. Kerntemperatuur was toen ca. 70° C.
Na het inpakken nog 3 uur op de Bbq, vanaf 93° af en toe even prikken. Toen de temperatuur (al een tijdje) op 96° stond, was de pindakaasproef naar m’n zin. Flat in folie in de koelbox en Point in blokjes gesneden in de saus: injectievloeistof, gesmolten vet en barbecuesaus.
Aardappeltjes in de skillet met gesmolten brisketvet (sorry geen foto’s). Toen die ook klaar waren kon iedereen aan tafel.
En de burnt ends
Gisteravond in de koffierub gezet.
Misschien wel de eerste keer dat ik ook een bak met heet water in de Bbq heb gezet. Dat is me super goed bevallen. De temperatuur is echt veel stabieler!
In de tussentijd heb ik het afgesneden vet laten smelten en dat gemengd met een deel van de injectievloeistof.
Dat mengsel heb ik na ongeveer zes uur gebruikt toen ik de brisket ingepakt heb. Kerntemperatuur was toen ca. 70° C.
Na het inpakken nog 3 uur op de Bbq, vanaf 93° af en toe even prikken. Toen de temperatuur (al een tijdje) op 96° stond, was de pindakaasproef naar m’n zin. Flat in folie in de koelbox en Point in blokjes gesneden in de saus: injectievloeistof, gesmolten vet en barbecuesaus.
Aardappeltjes in de skillet met gesmolten brisketvet (sorry geen foto’s). Toen die ook klaar waren kon iedereen aan tafel.
En de burnt ends
Laatst bewerkt: