- Berichten
- 331
Vanavond heb ik eindelijk de hotsauces van @Sander72 mogen proeven! Mijn man is gek op frambozen en ik op mango, past dus perfect bij ons!
Manlief heeft het koken op zich genomen vandaag en karbonades in de Memphis rub (BBQ Helden) gezet. Daarnaast groentepakketjes gemaakt met cherrytomaatjes, courgette, rode paprika, rode ui, feta met een beetje olijfolie en oregano en gebakken aardappelpartjes uit de oven.
Na het bereiden was het tijd om te proeven. Allereerst natuurlijk puur: De smaak was heerlijk, maar tranen over mijn wangen van de hitte. Tis natuurlijk ook een hotsauce en ik kan dat blijkbaar minder goed hebben zoals ik dat denk of wil. De gele sauce is wat zoeter van smaak, de rode wat zuurder.
Omdat de hotsauce mij echt te heet was om verder zo te eten, hebben wij wat geëxperimenteerd (mijn man ging gewoon voor puur natuur). De gele hebben we gemengd met griekse yoghurt, de rode met wat honing. De hitte was gelijk minder bij beide sauces, dat was fijn. Door de yoghurt viel helaas wat van de smaak weg. Door de toevoeging van de honing werd de rode sauce wel wat zoeter, maar de smaak bleef wel behouden. (zie het pakje zakdoeken op tafel voor de loopneus
).
Al met al een geweldig recept van Sander. Wij gaan de hotsauces zeker vaker eten, ze zijn heerlijk. Mocht je net als ik toch niet tegen de hitte kunnen, dan is een theelepeltje honing een goede optie (vinden wij).
Sander bedankt!
Manlief heeft het koken op zich genomen vandaag en karbonades in de Memphis rub (BBQ Helden) gezet. Daarnaast groentepakketjes gemaakt met cherrytomaatjes, courgette, rode paprika, rode ui, feta met een beetje olijfolie en oregano en gebakken aardappelpartjes uit de oven.
Na het bereiden was het tijd om te proeven. Allereerst natuurlijk puur: De smaak was heerlijk, maar tranen over mijn wangen van de hitte. Tis natuurlijk ook een hotsauce en ik kan dat blijkbaar minder goed hebben zoals ik dat denk of wil. De gele sauce is wat zoeter van smaak, de rode wat zuurder.
Omdat de hotsauce mij echt te heet was om verder zo te eten, hebben wij wat geëxperimenteerd (mijn man ging gewoon voor puur natuur). De gele hebben we gemengd met griekse yoghurt, de rode met wat honing. De hitte was gelijk minder bij beide sauces, dat was fijn. Door de yoghurt viel helaas wat van de smaak weg. Door de toevoeging van de honing werd de rode sauce wel wat zoeter, maar de smaak bleef wel behouden. (zie het pakje zakdoeken op tafel voor de loopneus

Al met al een geweldig recept van Sander. Wij gaan de hotsauces zeker vaker eten, ze zijn heerlijk. Mocht je net als ik toch niet tegen de hitte kunnen, dan is een theelepeltje honing een goede optie (vinden wij).
Sander bedankt!
