Beef en Steak

Tranen-over-mijn-wangen-hotsauce met karbonades

 
 
 

mamajolijn

Stoker
Berichten
331
Vanavond heb ik eindelijk de hotsauces van @Sander72 mogen proeven! Mijn man is gek op frambozen en ik op mango, past dus perfect bij ons!

20241005_183119.jpg


Manlief heeft het koken op zich genomen vandaag en karbonades in de Memphis rub (BBQ Helden) gezet. Daarnaast groentepakketjes gemaakt met cherrytomaatjes, courgette, rode paprika, rode ui, feta met een beetje olijfolie en oregano en gebakken aardappelpartjes uit de oven.

IMG-20241005-WA0000.jpg
IMG-20241005-WA0004.jpg
IMG-20241005-WA0009.jpg
IMG-20241005-WA0003.jpg



Na het bereiden was het tijd om te proeven. Allereerst natuurlijk puur: De smaak was heerlijk, maar tranen over mijn wangen van de hitte. Tis natuurlijk ook een hotsauce en ik kan dat blijkbaar minder goed hebben zoals ik dat denk of wil. De gele sauce is wat zoeter van smaak, de rode wat zuurder.

20241005_185202.jpg
IMG-20241005-WA0010.jpg



Omdat de hotsauce mij echt te heet was om verder zo te eten, hebben wij wat geëxperimenteerd (mijn man ging gewoon voor puur natuur). De gele hebben we gemengd met griekse yoghurt, de rode met wat honing. De hitte was gelijk minder bij beide sauces, dat was fijn. Door de yoghurt viel helaas wat van de smaak weg. Door de toevoeging van de honing werd de rode sauce wel wat zoeter, maar de smaak bleef wel behouden. (zie het pakje zakdoeken op tafel voor de loopneus 🥲).

20241005_185359.jpg
20241005_190112.jpg



Al met al een geweldig recept van Sander. Wij gaan de hotsauces zeker vaker eten, ze zijn heerlijk. Mocht je net als ik toch niet tegen de hitte kunnen, dan is een theelepeltje honing een goede optie (vinden wij).

20241005_190702.jpg




Sander bedankt! 😋
 
De smaak was heerlijk, maar tranen over mijn wangen van de hitte.
Omdat de hotsauce mij echt te heet was om verder zo te eten
Ja de hotsaus van Sander doet wonderen voor de smaakpapillen Jolijn 😋 ik houd wel van die pittigheid, al moet ik wel zeggen dat ik het heb leren eten de afgelopen jaren, het kan je gerecht verrijken of helemaal naar de gallemiezen helpen, I love it 🔥
 
Je bent welkom Jolijn! Leuke recensie, jammer dat de sausjes je een beetje omver geblazen hebben. Dosering is de sleutel... en training. ;)
 
Je bent welkom Jolijn! Leuke recensie, jammer dat de sausjes je een beetje omver geblazen hebben. Dosering is de sleutel... en training. ;)
Dan gaan we gauw trainen! 😁 Ik weet dat hitte goed is voor je smaakpapillen,toch maar langzaam opbouwen dus.. Vlak voordat de hitte insloeg, proefde ik de saus echt goed en ik vond het erg lekker. Qua dosering had ik nu een halve theelepel op een stukje vlees gedaan. Leek mij niet te veel om mee te beginnen.

Mooi verslag, ik krijg er trek van. Hotsauce ontbijt😋🔥
Hahaha, dat is mij (nog) iets teveel van het goede. 😅
 
Klinkt goed. En goede omschrijving van de smaken.

Met pittig eten heb je gelijk. Je moet niet te pittig gaan dat je niks meer proeft door de hitte.
 
Terug
Bovenaan Onderaan