- Berichten
- 1.437
Als grote liefhebber van varkenswangen (altijd mijn basis van stoverij) vandaag voor de eerste keer varkenswangen geprobeerd op de Q.
De varkenswangen werden aangekocht in de supermarkt ipv bij mijn vertrouwde slager. Dit zorgde voor een bijkomend werkje, de varkenswangen dienden nog te worden ontvliesd.
Na dit taakjes de wangetjes in de rub gezet en wat laten rusten.
Intussen de Q aangestoken en op temperatuur laten komen en dan werd het tijd voor de volgende stap. Een chunck appel rookhout toevoegen en dan het vlees op de rooster plaatsen.
De Q bleef perfect tussen de 118⁰-123⁰
Na anderhalf uur het blokje rookhout verwijderd.
Vervolgens opnieuw anderhalf uur wachten. Dankzij een techniek die ik recent zag in een YT filmpje lukte het om zelfs na het openen van de kamado de temperatuur binnen het 118⁰-123⁰ bereik te houden.
Intussen een Pico de Gallo gemaakt (kerstomaatjes in kwartjes, rode ui, chilipepertje, limoensap, peper&zout).
Dan werd het tijd om de wangetjes van de rooster te halen en in te pakken met een beetje appelazijn.
Daarna nog een uurtje terug op de Q.
Na nog een kwartiertje geduld oefenen, werd het tijd om de wangetjes in stukjes te trekken en tortilla's te maken.
We hebben weer heerlijk gegeten.
En dit gerechtje staat al op de lijst van regelmatig te herhalen gerechten.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
De varkenswangen werden aangekocht in de supermarkt ipv bij mijn vertrouwde slager. Dit zorgde voor een bijkomend werkje, de varkenswangen dienden nog te worden ontvliesd.
Na dit taakjes de wangetjes in de rub gezet en wat laten rusten.
Intussen de Q aangestoken en op temperatuur laten komen en dan werd het tijd voor de volgende stap. Een chunck appel rookhout toevoegen en dan het vlees op de rooster plaatsen.
De Q bleef perfect tussen de 118⁰-123⁰
Na anderhalf uur het blokje rookhout verwijderd.
Vervolgens opnieuw anderhalf uur wachten. Dankzij een techniek die ik recent zag in een YT filmpje lukte het om zelfs na het openen van de kamado de temperatuur binnen het 118⁰-123⁰ bereik te houden.
Intussen een Pico de Gallo gemaakt (kerstomaatjes in kwartjes, rode ui, chilipepertje, limoensap, peper&zout).
Dan werd het tijd om de wangetjes van de rooster te halen en in te pakken met een beetje appelazijn.
Daarna nog een uurtje terug op de Q.
Na nog een kwartiertje geduld oefenen, werd het tijd om de wangetjes in stukjes te trekken en tortilla's te maken.
We hebben weer heerlijk gegeten.
En dit gerechtje staat al op de lijst van regelmatig te herhalen gerechten.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk