- Berichten
- 3.379
De laatste tijd had ik iets met vis. (volgens mij had ik te veel water binnen gekregen in Zweden en Noorwegen afgelopen zomervakantie)
1 daarvan was deze tonijn steak die ik jullie niet wil onthouden.
Zo simpel, maar ? zo lekker.
Zorg wel dat je een goede kwaliteit verse tonijn kan bemachtigen, anders is het echt zonde, en kom je niet in de buurt van wat het zou moeten zijn.
Ik heb de steak ingesmeerd met een heel dun laagje olie, om de sesamzaadjes te laten plakken.
Vervolgens niet langer dan 1 minuut (en 10 sec) op 200?C op beide zijdes op het rooster direct boven het vuur.
Dan is het alleen nog maar de soyasaus, en wasabi mayonaise maken (of kopen), en serveren.
Ik vind dit h?t lekkerste visgerecht dat ik ooit heb gegeten. (en idd ik eet te weinig vis)
Meer details kan je eventueel op mijn blog vinden.
https://www.macsbbqpit.com/tonijnsteak-tataki-in-sesamkorst/
Mac
1 daarvan was deze tonijn steak die ik jullie niet wil onthouden.
Zo simpel, maar ? zo lekker.
Zorg wel dat je een goede kwaliteit verse tonijn kan bemachtigen, anders is het echt zonde, en kom je niet in de buurt van wat het zou moeten zijn.

Ik heb de steak ingesmeerd met een heel dun laagje olie, om de sesamzaadjes te laten plakken.

Vervolgens niet langer dan 1 minuut (en 10 sec) op 200?C op beide zijdes op het rooster direct boven het vuur.

Dan is het alleen nog maar de soyasaus, en wasabi mayonaise maken (of kopen), en serveren.
Ik vind dit h?t lekkerste visgerecht dat ik ooit heb gegeten. (en idd ik eet te weinig vis)

Meer details kan je eventueel op mijn blog vinden.
https://www.macsbbqpit.com/tonijnsteak-tataki-in-sesamkorst/
Mac