Vandaag was het weer tijd voor een klassieker. Na voorgaande weken pulled pork en spareribs was het vandaag de beurt aan de beer can chicken. Deze heeft aanmerkelijk minder tijd nodig dan voorgaande twee gerechten.
De kip in de rub gezet ik had hiervoor kipkruiden met paprika gebruikt, daar later meer over. Een kleine borstvergroting toegepast met twee halve limoenen gevuld met boter.
Vervolgens bbq aan gestoken, ik liep vanmorgen in de Sligro tegen de one minute lighter van de bastard aan en deze kon ik niet laten liggen. Het werkt voortreffelijk trouwens, een blokje kersenhout en gas erop.
BBQ naar 175 graden en het wachten begon. Na een goed uur was de temp 70 graden, heb hem nog even doorgewarmd naar 175. Het velletje mag volgende keer wat donkerder wat mij betreft.
Daarna van de bbq en aansnijden, daarbij bleek dat het tijd wordt om mijn messen weer eens te slijpen want het was even stoeien.
Het vlees was heerlijk mals maar de kipkruiden waren niet zo'n succes, de gerookte paprika overheerste te veel dus deze moet nog een keer gedaan worden met een andere rub.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
De kip in de rub gezet ik had hiervoor kipkruiden met paprika gebruikt, daar later meer over. Een kleine borstvergroting toegepast met twee halve limoenen gevuld met boter.
Vervolgens bbq aan gestoken, ik liep vanmorgen in de Sligro tegen de one minute lighter van de bastard aan en deze kon ik niet laten liggen. Het werkt voortreffelijk trouwens, een blokje kersenhout en gas erop.
BBQ naar 175 graden en het wachten begon. Na een goed uur was de temp 70 graden, heb hem nog even doorgewarmd naar 175. Het velletje mag volgende keer wat donkerder wat mij betreft.
Daarna van de bbq en aansnijden, daarbij bleek dat het tijd wordt om mijn messen weer eens te slijpen want het was even stoeien.
Het vlees was heerlijk mals maar de kipkruiden waren niet zo'n succes, de gerookte paprika overheerste te veel dus deze moet nog een keer gedaan worden met een andere rub.



Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk