- Berichten
- 5.060
Ja, beetje verdiept in de Tirolse keuken. Naast de Gröstl hebben ze in Tirol ook veel gerechten met veelal hausgemachte Spätzle.
Ik heb een recept opgediept van Käsespätzle. Wel met kant en klare Spätzle, want ivm een TA in een hoge druk plant is er weinig tijd.
Gelukkig hebben ze hier net over de grens voldoende oostenrijkse producten.
Het is eigenlijk een snel klaar te maken recept. Helaas niet geschikt voor een kamado. Op een open vuurtje, een weber of een ouderwetse stoof komt
dit het meeste tot zijn recht.
Ingrediënten voor 3 personen.
- 350 gr. gedroogde Spätzle
- 200 gr. Kastanienpilze
- 150 gr. gerookt Speck
- 150 gr. würzige Bergkäse
- zoete turkse peper
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el gemengde kruiden
- 1 tl gemalen peper
Op de foto staan nog een Zucchini en een süße Paprikaschote. Deze heb ik bij nader inzien niet gebruikt, maar passen er wel bij.
Verder heb ik mijn nieuwe speeltje, een 30 cm skillet van Valhal, in gebruik genomen.
En dan, de W57 was de BBQ van dienst. Deze op temperatuur gebracht tot 200 C. Skillet mee op laten warmen.
Daarna alle ingredienten gesneden en klaar gezet. De spätzle gekookt en af laten schrikken.
In de pan alles gebakken, gekruid en door elkaar geroerd.
De Spätzle erdoor geschept en de kaas erbij. Deze gaat lekker smelten en trekt draadjes.
Vervolgens boven de kolen n "auf geschwenkt" . (door elkaar scheppen)
Daarna laten staan zodat de onderkant een beetje een korstje krijgt.
Gegarneerd met gehakte bosui, gebakken Zwiebeln en basilicum
Eea op een bordje gedrapeerd en auf Tisch gezet met een Grüner Salat.
Ik heb een recept opgediept van Käsespätzle. Wel met kant en klare Spätzle, want ivm een TA in een hoge druk plant is er weinig tijd.
Gelukkig hebben ze hier net over de grens voldoende oostenrijkse producten.
Het is eigenlijk een snel klaar te maken recept. Helaas niet geschikt voor een kamado. Op een open vuurtje, een weber of een ouderwetse stoof komt
dit het meeste tot zijn recht.
Ingrediënten voor 3 personen.
- 350 gr. gedroogde Spätzle
- 200 gr. Kastanienpilze
- 150 gr. gerookt Speck
- 150 gr. würzige Bergkäse
- zoete turkse peper
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el gemengde kruiden
- 1 tl gemalen peper
Op de foto staan nog een Zucchini en een süße Paprikaschote. Deze heb ik bij nader inzien niet gebruikt, maar passen er wel bij.
Verder heb ik mijn nieuwe speeltje, een 30 cm skillet van Valhal, in gebruik genomen.
En dan, de W57 was de BBQ van dienst. Deze op temperatuur gebracht tot 200 C. Skillet mee op laten warmen.
Daarna alle ingredienten gesneden en klaar gezet. De spätzle gekookt en af laten schrikken.
In de pan alles gebakken, gekruid en door elkaar geroerd.
De Spätzle erdoor geschept en de kaas erbij. Deze gaat lekker smelten en trekt draadjes.
Vervolgens boven de kolen n "auf geschwenkt" . (door elkaar scheppen)
Daarna laten staan zodat de onderkant een beetje een korstje krijgt.

Gegarneerd met gehakte bosui, gebakken Zwiebeln en basilicum
Eea op een bordje gedrapeerd en auf Tisch gezet met een Grüner Salat.
Laatst bewerkt: