Ik ga binnenkort mn eerste verse worst maken en nu zoek ik tips voor de eerste worst.
Welk vlees?
Een eerste probleem is vlees. Ik kan varkensschouder nemen maar dan heb ik nog een extra vettig vlees nodig om op 70/30 (of 25% vet) uit te komen. Welk vleesmix is een goede starter en makkelijk verkrijgbaar bij Sligro/Hanos/Makro? Kinnebak is daar niet te krijgen wel en puur (runder) vet heb ik er ook nog niet gezien.
Bindmiddel?
Welk bindmiddel gebruik je? Ik lees goede ervaringen over magere melkpoeder. Een andere mogelijkheid is aardappel/tarwe/mais zetmeel?
Maalplaat?
Om dezelfde textuur te halen als de standaard sacijsjes (niet knak/rookworst): doe ik het 2 keer malen op 4.5 mm of 1x6mm en 1x4.5 mn of alleen 1x6mm?
Water toevoegen?
In Engelse recepten wordt gesproken over 10% water toevoegen. Doe jij dit ook?
Bedankt
Welk vlees?
Een eerste probleem is vlees. Ik kan varkensschouder nemen maar dan heb ik nog een extra vettig vlees nodig om op 70/30 (of 25% vet) uit te komen. Welk vleesmix is een goede starter en makkelijk verkrijgbaar bij Sligro/Hanos/Makro? Kinnebak is daar niet te krijgen wel en puur (runder) vet heb ik er ook nog niet gezien.
Bindmiddel?
Welk bindmiddel gebruik je? Ik lees goede ervaringen over magere melkpoeder. Een andere mogelijkheid is aardappel/tarwe/mais zetmeel?
Maalplaat?
Om dezelfde textuur te halen als de standaard sacijsjes (niet knak/rookworst): doe ik het 2 keer malen op 4.5 mm of 1x6mm en 1x4.5 mn of alleen 1x6mm?
Water toevoegen?
In Engelse recepten wordt gesproken over 10% water toevoegen. Doe jij dit ook?
Bedankt