BasBQ
Beef en Steak

Tips voor Surinaams wild roken welkom

Chow

Tondelzoeker
Berichten
8
Hoi,

Ik heb net een verrassing gekregen. Het is een stuk hey oftewel boshaas uit Suriname. Het is een groot knaagdier maar lijkt erg op varken qua vlees.

20140907_140733097_i_OS.jpg


De poot weegt ongeveer 1700 gram.

Nu wil ik deze roken. Ik dacht zelf om een pekelbad te maken en deze 3 dagen te pekelen. Daarna roken op 105 graden tot een kerntemperatuur van 68 graden. Dan zou het goed moeten komen. Heeft iemand eventueel andere suggesties of idee?n? Misschien ook recept idee?n?
 
Een haas met een poot van 1.700 gram?
En het lijkt heel erg op varken.....
Weet je zeker dat het geen varken is :p
 
Tja, dat lijkt inderdaad ook helemaal niet meer op een haas zoals we die hier kennen
 
Nee klopt. Ik heb wat rondgevraagd en het wordt in Suriname gerookt, op de BBQ klaargemaakt of in een stoofpotje gestopt. Mij is gevraagd hem te roken. Omdat het vlees het meest weg heeft van varken ga ik maar net doen alsof het varken is. Tenzij er iemand nog leuke idee?n heeft.

Voor de pekel zoiets??

3 l water, 30 g zeezout, 30 g coloroso zout, 1 el zwarte peperkorrels, 5 laurierbladeren, ? el gestampte peperkorrels, ? el foelie, 5 takjes tijm, 1 bol knoflook grof gesneden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan